Tänä jouluna vietetään erilaista joulua monessa kodissa ja oman perheen kesken. Nyt ei suositella matkustamista eikä isoja sukujouluja lainkaan. Maltettaisiin vain noudattaa suosituksia ja seuraava joulu voitaisiin ehkä jo viettää normaaliolossa!

Mielenkiinnolla olen seurannut ihmisten mielipiteitä tulevasta joulusta. Joku ikäihminen on hyvillään, kun paljon sukua ei tule joulun viettoon ja passattavaksi. Toisaalta yksin asuvat ovat ikävissään, kun eivät voi läheisiä tavata. Onneksi monella on nettiyhteydet ja sen kautta voi nähdä rakkaiden kasvot ja kuulla äänen. Helpottaa ehkä ikävää jonkun verran.

Yhdellä ystävälläni oli ihana jouluinen kauppalista. Listaa katselin ja totesin, että siitähän puuttuu jotain ja jotain jättäisin omasta listasta pois. Lipeäkalan ainakin lisään omaan listaan. Kiehumaidon, juustoja ja kukkia myös. Kyllä noilla tavaroilla yhden joulun viettää.

Niin, miten on niiden leipomusten kanssa. Onko ruskeita ja vaaleita pipareita tehty, ässiä, kanelileipiä, joulutorttuja, hedelmäkakku, tiikerikakku ja täytekakku, unohtamatta suolaisia leivonnaisia. Pasteijoita ainakin pitää olla, eikö vain? Ai niin, joulupulla meinasi kokonaan unohtua.

Meidän keittiössä ei uunia lämmitetä leipomuksia varten ja ruokaakin on normaalit määrät eikä ole tarkoitus ähkyyn itseä syödä. Jumpparin kanssa keskusteltiin joulukinkun koosta ja todettiin, että sitä ei tarvtse olla paljon ja ilman kinkkuakin joulun voi viettää.

 

”Ei ole kinkkua pöydässä, ei tähteä kuusen latvassa, saati kuustakaan"...Joulu piritalossa.

Tämän joulun koskettavin joululaulu mielestäni on Joulu piritalossa. Ikävä kyllä tämmöisiä jouluja oikeassa elämässä on aivan liikaa. Laulun ensiesitys oli Vain elämää ohjelmassa Klamydian ja Arja Korisevan esittämänä.

 

Sainpas päivällä yllätettyä jalkahoitajan keväällä tekemilläni marjapuuron värisillä äitienpäiväsukilla. Malli on Niina Laitinen Design, kaunis malli. Tuli hyvä mieli meille molemmille. Hyvän voi aina laittaa kiertämään, tämän asian olen monta kertaa ja vuosia sitten oivaltanut.

Joulukalenterin luukkuja on avattu 18. Kalenterisukat ja Ave Mariat valmistuvat ennen joulua. Samoin ystävälleni sukat ihanasta Louhettaren langasta. Keskiviikkona viimeistään vapautuu 55 sukkapuikkoa nykyisistä projekteista. Onhan noita sukkia tullut tikutettua tähän mennessä jo 91 paria ja lisäksi muutamat vanttuut. Vähän aikaa osa puikoista menee pussiin lepäilemään ja minä lueskelen muutaman kirjan.

 

Talvipäivänseisaus on jo maanantaina 21.12. Parin viikon jälkeen voi odotella ensimmäistä kirkasta auringon paistetta jonain päivänä, ehkä tammikuussa!

 

Rauhaisaa Joulun odotusta jokaiseen kotiin!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla