Kirjoitukset avainsanalla orvokit

Vuosien aikana olen villasukkia neulonut monta sataa paria. Tarkkaa tietoa ei ole kuin kolmen viimeisen vuoden ajalta. Tänä aikana olen kaikki tekemäni sukat, langat, värit ja koot kirjannut ylös. En kyllä tiedä mitä varten.

Nyt on pari kassillista villasukkia valmiina. Joka päivä pitää vähän puikkoja heilutella, se on vaan niin mukavaa.

Facebookissa huomasin, että huhtikuussa alkaa Äitienpäiväsukat 2019 sukkien kutominen ohjeineen. Sukkia neulottiin muutaman kerroksen päiväohjeen mukaan. Aamuisin julkaistiin kuuden aikaan päivän ohje. Monta kertaa ennen kuutta olin hereillä ja odotin innolla päivän ohjeen tuloa. Ennen aamiaista piti ohjeen mukaan tehdä molemmat sukat. Kahta sukkaa tehtiin samaan aikaan.

Ohjeessa kerrottiin käytettävä lanka ja väri. Väri ei ollut aivan lemppareita, mutta tein kuitenkin ohjeen mukaisesta langasta ekat sukat ja kahdet lisäksi. Väri on kaunis juuri tuohon pitsimalliin. Jäänsinisestä olen myös tehnyt yhdet sukat. Lankoja on vielä munakoison ja nokkosen värisiin sukkiin. Tämä kaunis pitsimalli kyllä koukutti minut!

Koko viikonlopun satoi runsaasti vettä, mutta pihalla on vielä muutama lumiläjä varjoisassa paikassa. Yöpakkaset ovat viivyttäneet lumen sulamista, vaikka päivisin on ollut muutamia lämpöasteita. Loppuviikoksi on ennustettu kesäkelejä meidän korkeudelle myös.

Keväisin huomaa hyvin kuinka pitkä maa Suomi on. Tuttujen pihat eteläisessä Suomessa jo viheriö, meillä on hieman vihreää koivujen lehdissä ja pihlajassa on runsaasti vihreää näkösällä.

Eilen heivasin parvekkeelta narsissit pois. Niiden aika oli ja meni. Tilalle ostin vain muutaman orvokin ja ruukkuruusu pääsi myös ulos. Aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä ja kesäkukkia vielä odotellaan.

Vuosi sitten oli kotikadun ilme vihreä, tänään ankean väritön.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat