Kirjoitukset avainsanalla Oulun kädentaitomessut

Onni elää käsityössä, sen olemme meidän perheessä huomanneet. Viikonlopun aikana on paikkakunnalla kahdet isot messut samassa paikassa. Kädentaitomessut ja Hyvinvointimessut keräsivät suuren määrän ihmisiä paikalle.

Tarkoitus oli mennä heti messuilemaan, kun ovet avautuvat. Tarkoitukseksi se jäi. Lähistöllä on rakennustöitä ja parkkipaikkoja on käytössä vain osa. Autojonot matelivat hitaasti eteenpäin, jokaisen tähyillessä tyhjää parkkiruutua. En jäänyt kyttäileen, löysin hieman kauempaa tyhjän parkkiruudun.

Ostin ennakkoon mobiililipun, mutta lippua ei puhelimeen tullut. Täytyy tarkkailla menikö velotus kuitenkin. Hallin edessä oli pari lippukojua, joista nopeasti sai ostettua lipun. Ennakkolippujen tarkastusjono oli hurjan pitkä!

Messuilla oli tuttuja tuotteita edustettuna sekä muutama mielenkiintonen minulle tuntematon esittelijä tuotteineen. Väkeä oli paljon ja jonon mukana piti ruuhkaisimmat käytävät kulkea.

Jokunen myyjä esitteli myymiään tuotteita tekemällä niitä yleisön edessä, oli kiva nähdä miten joku erikoinen asia tehdään. Mattoa sai myös jokainen halukas kangaspuissa paukutella menemään. Esittelijä kyllä hyvin neuvoi ja opasti maton kudonnan saloihin. Tungosta aamupäivällä ei ollut maton kudontaan.

Kauniita valmiita vaatteita, hattuja, laukkuja, koruja ja kenkiä oli myytävänä. Kankaita oli myös ja monenlaista koriste- ja valoesinettä löytyi valikoimista. Ihania lankoja oli useammassa kojussa myynnissä. Pitihän niitä vähä hiplata, mutta eilen omaa lankavarastoa tutkailin ja totesin, etten tarvitse yhtään uutta houkuttelevaa kerää vähään aikaan!

Hyvinvointipuolella esiteltiin monenlaisia tuotteita itselle käyttöön ympäristöasioita unohtamatta. Mukava oli nähdä vanhempia rouvia meikkiostoksilla. Myyntipöydän ääreen mahtui pari rollaattoria ja kaupat hoituivat hyvin asiantuntevasti. Samalla kojulla minäkin ostokseni tein.

Alueella on iso kahvio, jossa heti aamulla oli istumassa miehiä. Onneksi isännät oli jätetty munkkikahveille baarin puolelle, eivät olleet turhaan seisoskelemassa kapeilla käytävillä naisten tehdessä ostoksia.

Miehille messuilla ei juuri ollut mitään tarjottavaa, ehkä parissa kolmessa kojussa olisi ollut miehisiä tuotteita ja tavaroita tarjolla. Onneksi on nettikaupat, josta voi joka harrastukseen ostaa erilaista materiaalia. Askarteluun ja pienoismalleihin erikoistunutta kivijalkakauppaa valitettavasti ei enää kaupungista löydy!

Aika paljon askeleita ja kilometrejä tuli parin tunnin reissun aikana mittariin.

Syksyinen, sateinen ilma on ollut muutamana päivänä. Lunta tai räntää ei ole vielä satanut, mutta eilen rengashotellissa kävin vaihdattamassa nastarenkaat autoon. Helppoa hommaa, istuin oranssin värisellä sohvalla ja join kaakaota sillä aikaa kun renkaat vaihdettiin. Muutaman päivän kuluttua pyydettiin käymään vielä jälkikiristyksessä, siis renkaiden! Joku aamu se talvi jälleen yllättää!

Nurmikko on viikolla ajettu ja puiden pudonneet lehdet on imuroitu pois pihapiiristä. Ankealta juuri nyt maisema näyttää pimeyden keskellä. Muutamia lyhtyjä on ilmestynyt normaalien pihavalojen lisäksi valostuttamaan pimenevää syysiltaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat