Kirjoitukset avainsanalla Kirkasvalolamppu

Tänään oli harmaa, pimeä marraskuun aamu ja väsyttää, ei jaksaisi sängystä nousta millään. Ylös on pompattava, olen sopinut muutaman kaverin kanssa lounastreffit tälle päivälle. Oli kiva tapaaminen ja asioiden päivitys. Seuraavan kerran tavataan ensi vuonna.

Miten tästä pimeydestä oikein voi selvitä ilman aurinkoa ja lämpöä? Kirkasvalolamppu! Voiko lamppu oikeasti auttaa selviämään talven pimeydestä ja helpottaa väsymystä. Näitä asioita pohdin ja tutkittua tietoa löytyi hyvin.

Kirkasvalolamppuja oli useita eri malleja, lampuista pitää löytyä CE-merkintä ja nelinumeroinen koodi, silloin tietää, että kyseessä on oikea kirkasvalolamppu, eikä voimakasta kirkasta valoa tuottava valaisin.

Huomenna aamiaisen syön kirkasvalolampun valossa sanomalehteä lukien. Valohoitoa riittää 20-30 minuuttia päivässä. Kirkasvalolamppu matkii auringonvaloa, mutta siinä ei ole uv-säteilyä. Ostamassani lampussa on valotehoa 10 000 luksia. Tällä lampun valolla on tarkoitus aloittaa aamu ja selvitä kevään ensimmäisiin auringon säteisiin.

Oulussa järjestetään viikonloppuna seitsemättä kertaa valofestivaali, Lumo Light Festival Oulu 2019. Nähtävänä on 30 upeaa teostokokonaisuutta. Toteutuksesta vastaavat oululaiset, suomalaiset ja eurooppalaiset taiteilijat, yritykset ja eri yhteisöt. Ilmaiset esitykset ovat kaupungintalon julkisivussa ja useissa eri paikoissa ympäri kaupunkia sekä viidessä lähiössä.

Perjantai-iltana oli monenikäisiä ihmisiä runsaasti upeita valoesityksiä katsomassa. Tämän vuoden teemana on luontomme. Värit esityksissä olivat henkeäsalpaavan hienoja ja kuvat kauniita ja veivät ajatukset ja mielen fantasioiden maailmaan.

Valofestivaalit herättivät kylmän ja pimeän kaupungin eloon viikonlopun ajaksi ja tuo iloa ja valoa ihmisten mieliin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat