Kirjoitukset avainsanalla aamiainen

Aurinkoinen maanantai pärskähti käyntiin viikkoaamiaisen teolla. Viikkoaamiainen sisältää Corned Beefiä carrykastikkeessa ja riisiä. Tänään tehty kastike riittää viideksi aamuksi, vaikka mieheni haluaisi syödä sitä joka aamu. Valitettavasti emme ole löytäneet Cornet Beefia Suomen kaupoista, joten hankimme sitä Haaparannasta. Corneri on jauhettua kypsää ja purkitettua härän lihaa. Yhdessä purkissa on 340 g. Corneri on kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä voi saada myös Aasian suunnan hotellien aamiaispöydistä. Mieheni on tuonut reseptin meriltä, jossa se oli siihen aikaan tavanomainen laiva-aamiainen.

 

Viikkoaamiaisen valmistus:

Leikkaa hieman sipulia ja omenaa kuutioiksi ja sulata voita kattilan pohjalla. Lisää siihen sipuli ja omenakuutiot sekä curryjauhe. Omena poistaa carrysta katkeruuden. Hauduta seosta muutama minuutti. Lisää vehnäjauhoja niin paljon kuin rasva imee, hauduta vielä hetki ja lisää vesi. Ohenna kastike sopivaksi. Kun onnistut avaamaan Corned purkin, niin lisää liha kastikkeeseen. Keitä kastiketta niin kauan, että liha hajoaa. Tarjoa kastike keitetyn riisin kera.

Viikkoaamiaisella on suuri merkitys meidän perheessä. Mieheni joutui vakavan sairauden aikana olemaan pitkiä aikoja sairaalahoidossa. Siellä ruoat olivat varsin ykstotista laitosruokaa, eikä ne maistueet. Vasta kotiin päästyään mieheni alkoi elpymään ja voimistumaan kotiruoalla, yksi näistä ruokalajeista oli viikkoaamiainen. Se maistuu edelleen.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat