Kirjoitukset avainsanalla kuntosali

Alkuviikolla oli vielä lämmintä kymmenen asteen kieppeillä ja hyvin tarkeni kevyellä vaatetuksella liikkua. Loppuviikolla oli jo pakkasöitä, toppatakkia, hanskoja ja sukkia piti katsella päälle. Kova tuuli jäähdytti ilman, aurinko lämmitti vielä mukavasti iltapäivällä. Syksy on nyt.

Syksyn tulon huomaa myös erilaisten liikuntaryhmien ja kuntosalitarjousten lisääntyessä. Kesän jälkeen moni tekee lupauksen, että maanantaina aloitan kuntoilun. Minä en ole koskaan tehnyt sellaista ”maanantai”lupausta.

Muutama viikko sitten aloitin uudella kuntosalilla treenailun ja samalla tarkemmin katsoin mitä lautaselleni laitan. Aikaisempaa kokemusta kuntosaleista on useiden vuosien ajalta, mutta tämä uusi sali viehättää erityisesti. Minulla on avain, jolla pääsen ovesta sisään, saan lukittua vaatekaapin ja avaimeen on tallennettu minulle tehty ohjelma. Sisään mennessä avain käytetään päätteellä ja aloitetaan treenaaminen. Jokaisessa laitteessa on avaimen paikka ja kun avaimen laittaa reikään, niin se kertoo, kuinka monta sarjaa ja millä painoilla on liike tehtävä. Kaikki tallentuu avaimeen ja liikesarjan tehtyä näyttö opastaa seuraavalle laitteelle. Ohjelma päätetään samalla tavalla kuin se aloitettiin. Lopuksi näkee treeniin käytetyn ajan ja yhteenvedon kokonaisuudesta. Hieno asia, kun tykkää kaikista teknisistä vempaimista!

Onhan minulla lisäksi fitneskello, joka mittaa ranteesta sykkeen ja treenin lopuksi kertoo kuinka on mennyt ja mitä sykealueita on käytetty. Kaikki nämä päivien treenailut näkee käppyröinä ja muuna informaationa laitteen valmistajan sivuilta omista tiedoista.

Parvekekukat ovat vielä hyvässä kuosissa, oikein kukostavat ja ilmojen viiletessä innostuivat kukkimaan runsaasti. Vielä saavat kukkia rauhassa. Syysistutuksia ja talven koristeita ehtii hyvin laittamaan myöhemmin.

Piha-aroniat on poimittu ja laitettu pakkaseen talvella nautittavaksi.  Marjoissa on lähes seitsenkertaisesti antioksidantteja mustikkaan verrattuna.

Pihoilla ja katujen varsilla kypsyvät aronian marjat ovat superruokaa, jota harva osaa hyödyntää. Moni kuvittelee marjojen olevan jopa myrkyllisiä.

Aronia sisältää hurjasti sinisiä ja mustia väriaineita, jotka suojaavat monilta kroonisilta sairauksilta ja ehkäisevät aivojen rapautumista. Hyvän suojan saa jo muutamasta marjasta päivässä, aronian marjat ovat myös c-vitamiinipommeja. Aronia sisältää kaikista marjoista eniten fenoliyhdisteitä, jotka suojaavat soluja härskiintymiseltä. Siksi aronian marjat voivat suojata aivoja ikääntymisen aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäistä kroonisten sairauksien puhkeamista. Aronian tehoaineet voivat ehkäistä myös kasvainten kasvua. Siis todellinen supermarja!

Illat ovat alkaneet pimetä ja naapurit ovat huomioineet, että meidän ikkunaan syttyy kaunis ja ihana valo. Valo on Intiasta tuotu diwalilyhty. Diwali on Intiassa valon juhlan aikaa, joka sijoittuu syksyyn. Intiassa diwalilyhtyjen lisäksi loistaa kauniita isokokoisia paperitähtiä pimeissä ja lämpimissä öissä, ne antaa todella kauniin vaikutelman. Juhlan aikaa voi verrata meillä lähinnä joulun aikaan, jolloin on paljon erilaisia kauniita valoja.

Meillä on nyt meneillään Roosa nauha-aika. Illalla sytytetään valot vaaleanpunaisiin pallovaloihin. Roosanauha mukista juodaan kahvit, ruusut ja Roosa nauha on myös hankittu. Roosa nauhatuotteita myyvät monet liikkeet ja osa tuotteen hinnasta lahjoitetaan Syöpäsäätiölle syöpien tutkimusta varten.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus vain tuntuu, että kaikki asiat onnistuu ja kääntyy parhain päin! Kulunut viikko oli juuri sellainen.

Maanantain aloitin jalkahoitolassa, jossa oli ammattitaitoinen ja työstänsä ylpeä ihminen tekemässä hoitoja. Hän kertoi koko ajan mitä tekee ja miksi. Antoi neuvoja kotona tehtävään jalkojen hoitoon. Keskusteltiin parista hoitotuotteesta, hoitaja sanoi, ettei kannata ostaa kuin toinen, ettei tule kovin kalliiksi. Tuntui todella ihanalta. Elämäni aikana olen monenlaisen jalkahoitajan tuolissa istunut, mutta maanantaina oli aivan huippu ammattilainen kyseessä.

Kuntosalilla tehtiin kuntotestit alkuviikosta ja eilen uuden ohjelman mukaan treenailtiin. Kuntosalilaitteet ovat vuosien varrella tulleet tutuksi ja monenlaisilla ohjelmilla olen treenaillut. Uudella salilla minua viehätti tietotekniikan hyödyntäminen. Avaimella pääsen salille, avaimeen on ladattu ohjelma, joka kertoo mitä tehdään, montako sarjaa samoin painojen määrän. Avaimeen tallentui tekemäni treeni. Avaimen avulla aloitetaan ja päätetään treeni, muutoksia voi itse tallentaa seuraavaa kertaa varten. Oon kyllä innostunut tietotekniikan käytöstä!

Synttäreitäkin vietin viikon aikana. Onnitteluja tuli runsaasti, ruusuja ja lahjoja myös. Olen onnellinen ihminen, kun minulla on erilaisia ja monenikäisiä ystäviä. Joidenkin kanssa ystävyys on kestänyt vuosikymmeniä, toisten kanssa vähemmän aikaa ja aivan uusia ystäviäkin on ilmaantunut elämääni.

Kävin ystäväni uutta pientä koiraa katsomassa. Hauva oli ihana nappisilmä. Menen varmaan uudelleen pentua ja perheen aikuista koiraa katsomaan. Koiratanssireissukin on ehkä lähiaikoina ohjelmassa.

Kyläilyyn ja ystävien tapaamiseen piti tietysti valmistautua ja lakata kynnet syksyn värein sekä koristella kynnet timantein. Päivä vierähti kuin siivillä ihanien ihmisten ja asioiden parissa. Sain ystävältä myös lahjan päivällä kauppakeskusreissulla.

Mieheni kuntoutumisen ja kuntoutuskartoituksen tekeminen tällä viikolla oli kaikkein paras ja ihanin asia. Tiistaina on tehty päätöksiä kuntoutuksen edistymisestä. Tänään soitin kuntoutussuunnittelijalle ja keskusteltiin minkälaista kuntoutusta on tulossa ja kuinka pitkäksi aikaa. Nyt tuntuu, että homma edistyy ja asia on otettu tosissaan!

Keskustassa nähtiin pinkki autokaunotar, Limutaxi. Auto on Lincoln limusiini. Bileautoa voi vuokrata esim. tuntihinnalla kartsalla pyörimistä varten kuuden kaverin kanssa. Kaverini tuumasi, että tukka ja auto mätsää just eikä melkein.

Aamulla oli jäätä auton ikkunassa ja illalla satanut räntä oli jäätynyt paakuiksi, mutta se ei harmittanut eikä haitannut yhtään. Syksyä tässä eletään ja talven tuloon pitää varustautua.

Vielä on nimipäiväjuhlat tällä viikolla!

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat