Kirjoitukset avainsanalla rössypottu

Helmikuu on raikas talvikuukausi, pakkasta on ollut yli -20 monena päivänä. Eilen kävin kevyttä pakkaslunta kolailemassa, sitä oli reilusti yli 20 cm parin päivän sateen jälkeen. Tänään on sateeton komia aurinkoinen päivä ja pakkasta jälleen yli -20. Päivä oli kirkas ja kirkkaus vielä korostui puhtaan valkoisen lumen ansiosta. Pihalla on monta isoa lumuvuorta!

Päivän pituus on nyt 7 tuntia 25 minuuttia.

 

Aamiaispöydässä meillä oli tänään pekoniviipaleet, jota häränsilmä katsoi syyttävästi. Häränsilmä ajatteli, että näille lautasille on tunkeutunut pekonia, vaikka se ennen oli ”syntiä” meidän aamiaisella. Kotona ei pekonia laitettu, vaan hotellissa aamiaisella tuli monta pekoniviipaletta vuosien aikana syötyä. Jossain vaiheessa lopetin pekonin syömisen, sillä se oli kiellettyjen ruokien listalla ja siten sai nimekseen ”synti”. Häränsilmä on yhdeltä puolelta paistettu muna, jonka keltuainen säilyy ehyenä. Suolaa ja mustaa pippuria voi ripotella hiukan päälle.

Minä tuskailin viime viikolla mahottomasti tehtävästä. Pitää löytää miesten valkoisia alusvaatteita. Huonosti kävi, en Oulusta onnistunut löytämään. Sain ystävältäni vinkin, että kerrastoja löytyy yhdestä kaupasta Haukiputtaalta. Ekaksi piti löytää kauppa. Ajelin komeassa aurinkoisessa kelissä reilun 20 km päähän ja kuvittelin tietäväni missä kauppa on. Siis kuvittelin. Keskustassa ei ollut puotia ja rupesin osoitetta katsomaan, en päässy mitenkään kartalle. Onneksi eräs nainen tuli autolleen ja menin kysymään, onko täällä sitä kauppaa, joka minulla oli hakusessa. Hän meni hämilleen, sanoi ettei osaa neuvoa vaikka keittiön ikkunasta kauppa näkyy. Keskusteltiin mitä paikkoja tiesin ja päästiin molemmat kartalle, että ympyrästä on käännyttävä kotiin päin. Ajattelin hetken, onkohan oikea tie. Olihan se, hetken päästä näkyi kaupan kyltit ja iso lähes tyhjä maksuton parkkipaikka!  Kaupassa oli ystävällinen kassanainen, kerroin ongelman miksi valkoisia kerrastoja ostin. Sanoin, ettei tätä kokoa jäänyt hyllyyn, hän katsoi varastotilanteen ja kertoi, että torstaina tulee lisää.

Aamulla pesin kerrastot pesuohjeen mukaan ja silitin ne. Hyvän hankinnan tein. Alusasut on suunniteltu arktisiin olosuhteisiin, niiden suunnittelu ja valmistus on Suomessa. Tuotteet on valmistettu puhtaista, pehmeistä luonnonkuiduista, ne hengittävät, lämmittävät ja sopivat herkälle iholle. Lisäksi ne on Avainlipputuotteita. Enjoy – on totta!

 

Jääkaapista löytyi vielä voimissaan oleva hiivapala, joten pullataikinan tekoon oli alettava. Tein normaalin taikinan vähällä sokerilla ja oikealla voilla ja lisäsin rusinoita paketillisen. Tällä hetkellä meillä toivotaan pieniä rusinapullia, niitähän on silloin tehtävä.

Tänään tehtiin Oululaista perinneruokaa rössypottuja. Leikkasin pekonit sentin vahvuisiksi suikaleiksi ja sipulin kuutioiksi. Paistinpannulle tilkka vettä, jossa näitä hauduttelin. Perunat olin kuorinut ja paloitellut aikaisemmin. Nämä kumottiin painekattilaan keittojuuresten, maustepippureiden, laakerinlehtien ja lihaliemen kanssa. Kansi kiinni ja keitetään puolisen tuntia. Höyryt ulos ja lisätään rössy ja valkopippuri sekä tarkistetaan suola. Painekattilassa tulee todella helposti maukasta ruokaa. Painekattilan hankinta oli hyvä ostos.

Vihdoin tuli ilmoitus, että langat on noudettavissa postista. Tilasin 25.1 itselle huivilankaa, kun netin mukaan ei paikkakunnalla ollut jälleenmyyjää. Ihmettelin kun lankoja ei kuulunut. Ensimmäinen merkintä seurantakoodilla löytyi 25.1 ja viimeinen oli 31.1.klo 12.25. Myöhemmin tähän ilmestyi, että lähetys on viivästynyt, toimitetaan 1-2 työpäivän aikana. No eihän se kuitenkaan noin mennyt. Tilaukseen maksoin postimaksun, että tulisi nopeammin. Ilman postimaksua langat olisi tullut eri kuljetuksena eri paikkaan, ehkä nopeammin. Langat on kyllä ihania, ehdin huivin tekemään tälle talvelle.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat