Kirjoitukset avainsanalla pääsiäinen

Pääsiäistä vietetään poikkeuksellisissa oloissa joka kodissa. Perheenjäseniä ja ystäväviä ei voi nyt tavata. Monella voi olla viikkoja kestänyt etätyöskentely kotona ja samalla pelko ja huoli lomautuksista ja lopputileistä.

Koululaiset ovat etäopiskelleet jonkin aikaa ja monessa perheessä on pitänyt löytää ratkaisu, miten lasten opiskelu ja vanhempien etätyö saataisiin mahdollisimman hyvin yhdistettyä ja arki toimisi.

Meille tulee joka päivä omalla avaimella Humana Kotisairaalan henkilö. Eilen vaihdettiin uusi antibiootti ja vähän muutakin samalla tiputettiin. Mieheni sai pariksi päiväksi tippatelineestä kamun, nestettä menee litra vuorokaudessa. Onneksi täällä on toimiva kotisairaala ja ihania nuoria ihmisiä siellä töissä. Eilen hoitaja jätti muutama tabletin varalta, näitä ei tarvittu.


Aikamoisen taistelun jälkeen isäntä kotiutettiin sairaalasta tiistaina ja jatkohoito saadaan Kotisairaalasta. Mies oli kahden lääkärin puhuteltavana toimistossa, jossa häneltä kyseltiin miten kotona pärjääminen onnistuu ja minkälaiset olosuhteet kotona on. Lopulta hän sai lääkärit vakuuteltua pärjäämisestä. Kyllä me pärjätään, kun suonen sisäinen lääkitys hoidetaan muualta. Muuta sairaalahoitoa hän ei tarvitse.

Sairaalassa lääke annettiin kolme kertaa vuorokaudessa. Kotisairaala laittoi sellaisen pullon vyölaukkuun, josta lääkemäärä meni tasaisesti vuorokauden ajan. Pullo käytiin seuraavana päivänä vaihtamassa uuteen. Eilen tuli vieläkin helpompi ratkaisu, uusi lääke ja kerran päivässä annettavaksi.


Paras asia kuitenkin eiliselle päivälle oli isännän gourmet ateria, 2 lihapullaa, pottumuusia ja porkkanaa. Juomana oli maitoa ja jälkkäriksi mukillinen teetä. Tänään hän nauttii puolet annoksesta. Ruokamäärä ei ole iso, mutta monen päivän syömättömyyden jälkeen pienikin määrä kiinteää ruokaa on hyvä! Kotona mentiin nesteillä pari päivää, kun ruoka ei maistunut sairaalaruoan jälkeen.

 

Hyvin nukutun yön jälkeen päivä aloitettiin ruispuurolla, jossa oli reilu voisilmä ja lisäksi maitoa ja teetä. Näillä meinaan isännän saada jälleen jaloilleen ja parempaan kuntoon.

 

Ikkunan takaa voi ihailla aurinkoista päivää ja tyhjiä pihoja. Lumet on hyvin sulaneet, pyörätiet odottavat lakaisukonetta töihin.

Naapurin pikkupojat ovat tulleet ulkohommiin toppavaatteet päällä, mutta pipot ja käsineet on jätetty sisälle tai heitetty rappusille. Iso lumikasa on vielä pihalla, jossa voi leikkiä kukkulan kuningasta ja muitakin keväisiä leikkejä!


Hyvää Pääsiäistä, kuulostellaan kavereiden pärjäämistä ja pysytään terveenä ja kotona. Onneksi tämä on poikkeuksellista aikaa ja jossain vaiheessa palataan normaaliin elämänvaiheeseen❤️

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pari päivää aikaisemmin päivällä soi puhelin. Olin hieman kiireinen ja tupisin itsekseni, kuka ihme siellä soittaa tähän aikaan. Lehtikauppiashan siellä oli. Puhelu alkoi normaalilla, onko Mervi puhelimessa, kiva, minulla on sinulle hyvää kerrottavaa, kun olet meidän pitkäaikainen asiakas ja sinulle on kertynyt paljon etuja.

Soittajalla oli sellainen kiire, ettei tainnut ehtiä henkeä vetämään kun paasasi hyvän tarjouksen kovalla äänellä. En ehtinyt väliin mitään sanomaan ja laitoin puhelimen pöydälle ja jäin odottelemaan, milloin tulee sellainen hetki, että ehdin jonkun sanan sanomaan. Tämä lehtimyyjän paasaus kesti 1 min 43 sek. Olisin myyjältä kysynyt, millainen ilma siellä Fuengirolassa on ja paljonko on lämpöasteita. Sieltähän Fugesta ne yleensä soittavat.

Viimein kaikki hyvät tarjoukset oli puhuttu ja kuului haloo, haloo. Olin keittiössä kahvia laittamassa, enkä ehtinyt vastaamaan halooseen. Lopuksi lehtimyyjä sanoi: idiootti. Myyjän viimeinen sana ällistytti ja kertoo jotain myyjän moraalista, mitä hän ajattelee asiakkasta. Tämän yhtiön lehtiä meidän perheeseen ei enää koskaan tilata eikä irtonumeroita osteta!

Jännittävän vaaliviikonlopun ohjelmia ja ääntenlaskua seurasin suurella mielenkiinnolla. Tasaista oli kolmen suurimman puolueen saamat äänimäärät, mikään puolue ei saanut todella suurta etumatkaa. Kaikkihan olivat voittajia, vai oliko oikeesti, kuten tavallista.

Oman paikkakunnan vaalitulos ei yllättänyt. Keskusta menetti yhden edustajan paikan ja Perussuomalaiset tuplasivat edustajen määrän. Erityisesti ilahduttaa kahden nuoren pääseminen huimilla äänimäärillä eduskuntaan. Molemmilla on vuosien kokemusta erilaisista tehtävistä politiikassa. Toivon, että uudet edustajat saisivat valtakunnan tasolla ajettua samoja asioita mitä täälläkin.

Hallitusneuvotteluista tulee todennäköisesti vaikeat. Suurimman puolueen puheenjohtaja aloittanee neuvottelut ensi viikolla ja hallituksen pitäisi olla kasassa toukokuun aikana, näin on arvioitu. Katsellaan miten käy aikataulun kanssa.

Pääsiäistä vietetään tulevan viikonlopun aikana. Lumet ovat meidän korkeudelta kivasti sulaneet ja muutama krookus on tullut näkyviin. Lämpöasteita on päivisin 10 asteen paikkeilla, yöpakkaset vielä jatkuvat. Ihmiset ovat meren jäällä vielä pyörillä ajelleet ja kävelyllä olleet. Nyt on jää niin haurasta, että on varoitettu jäälle menemästä. Oulujoki on muutaman kilometrin verran jäistä vapaa, rannoilla on varjon puolella vielä lunta ja jääkasoja.

Kivana muistona tuli itselleni mieleen muutama vuosi sitten Intian Goalla viettämämme talvi ja pääsiäisen aika. Olimme menossa rannalle kalastajakylän läpi ja tunnelma oli niin erilainen kuin Suomessa. Monessa talossa soi iloinen kaunis musiikki ja ihmiset olivat pyhävaatteissa ja toivottelivat iloisesti hyvää pääsiäistä toisilleen. Tuli todella hyvä ja iloinen mieli ihmisten ystävällisyydestä!

 

Kommentit (1)

zula sistem gereksinimleri
1/1 | 

Bilgisayarımda Zula’ yı kasmadan oynayabilir miyim ? Zula sistem gereksinimleri nedir ?
Zula en çok sevilen ve oynana oyunlardan bir tanesidir. Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise düşük sistem özellikleri ile oynanıyor olabilmesidir. Sizde zula sistem gereksinimleri konu başlığına sayfamızdan göz atabilirsiniz.

https://www.teknoifsa.com/oyun/zula-sistem-gereksinimleri-zulayi-bilgisa...

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat