Kirjoitukset avainsanalla talvirenkaat

Voi tätä touhua tai hulluuden huippua mua ja mun lankoja! Lankoja on tullut hankittua enempi kuin niitä on ehtinyt käyttämään. Aina vain löytyy kauniita uusia lankoja ja pari kertaa vuodessa julkaistaan uudet värikartat. Eipä sitä muuta houkutusta tarvitse.

Parina iltana olen lankavarstoa katsellut ja miettinyt, mitä kaikille langoille teen. Ratkaisu löytyi poikani avustuksella ja hänen varaamallaan kirpparipöydällä. Nyt olen lankoja laittanut pusseihin ja yritän osan myydä kirpparilla ja kirpparihinnoilla. On se vain ihmeellistä, kun ymmärtää lankoja olevan liikaa, eikä niistä voi helpolla luopua. Päätös on tehty ja kaksi isoa kassillista lankoja lähtee sunnuntaina myyntipöydälle.

No joo, lankojen lisäksi löytyi paperikasseista muutamat valmiit sukat. Tämmöinen käsitys minulla oli, että muutamat varastossa on. Tänään sitten katsoin tarkemmin minkälaisia sukkia kasseista löytyy. Löytyihän sieltä. Valmiita sukkia on 31 paria ja lankojen päättelyä odottaa viidet sukat. Vielä näissä on hommaa, pitää kaikkiin laittaa kokolaput ja pesuohjeet. Sukkien lisäksi on vain kolmet lapaset!

Yhteisneulonta alkaa 24.10, jossa neulotaan normaalimittaiset kirjoneulesukat, Isänpäiväsukat 2020. Ohjeen mukaan tarvitaan kolmea eri väriä, värit ja määrät on kerrottu etukäteen. Minulta ei kaikkia värejä löydy, tällä kertaa teen kaksi paria sukkia itseltä löytyvillä väreillä. Langat olen jo valinnut. Aikaisemmin olisin ostanut ohjeen mukaiset langat.

Mitään lankojen ostokieltoa en kuitenkaan itselleni laita, mutta yritän kuitenkin käyttää kaikki 3-4 kassillisen minulla olevat langat. Langat lajittelin värien mukaan. Erikseen on yksiväriset ja raitalangat, nyt ne löytyy helposti.

Sunnuntaina satoi räntää ja hieman lunta. Maa oli hetken valkoinen, vesisade vei kuitenkin lumen pois ja vihreä ruoho näkyy nyt. Nyt on muutama aste pakkasta ja päivällä aurinko paistoi kirkkaasti, häikäisi.

Maanantaina oli rengasliikkeissä kiireinen päivä, siellä vaihdettiin renkaita urakalla. Minunkin renkaat löytyi rengashotellista ja maanantai-aamuna ne vaihdettiin. Istuin oranssilla nahkasohvalla kahvia hörppien vaihdon ajan. Onkohan kaikissa miesten kaupoissa nahkasohvat? Rengaskaupan mustalla nahkasohvalla olen kesällä istuskellut, kun ostin uudet renkaat ja ne vaihdettiin. Niin, tietenkin kahvia juoden.

Tällä viikolla on meidän alueella koululaisten syysloma ja faskiatunteja ei myöskään ole. Muutenkin rauhallinen viikko, ei mitään erikoista pätäisi olla. Seuraavalla viikolla on sitten vaikka mitä. Kausi-influenssarokotukset alkavat marraskuun alussa, milloinkahan rokotuksen saa. Joukkorokotuksia ei voida aikaisempien vuosien tapaan järjestää, vaan rokotuksiin on varattava aika. Hyvä näin!

Aamulla naapurin täti yllätti minut ihanasti, hän toi kauniita ruusuja. Onneksi on hyviä naapureita, toivottavasti myös Sinullakin sellainen on!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onni elää käsityössä, sen olemme meidän perheessä huomanneet. Viikonlopun aikana on paikkakunnalla kahdet isot messut samassa paikassa. Kädentaitomessut ja Hyvinvointimessut keräsivät suuren määrän ihmisiä paikalle.

Tarkoitus oli mennä heti messuilemaan, kun ovet avautuvat. Tarkoitukseksi se jäi. Lähistöllä on rakennustöitä ja parkkipaikkoja on käytössä vain osa. Autojonot matelivat hitaasti eteenpäin, jokaisen tähyillessä tyhjää parkkiruutua. En jäänyt kyttäileen, löysin hieman kauempaa tyhjän parkkiruudun.

Ostin ennakkoon mobiililipun, mutta lippua ei puhelimeen tullut. Täytyy tarkkailla menikö velotus kuitenkin. Hallin edessä oli pari lippukojua, joista nopeasti sai ostettua lipun. Ennakkolippujen tarkastusjono oli hurjan pitkä!

Messuilla oli tuttuja tuotteita edustettuna sekä muutama mielenkiintonen minulle tuntematon esittelijä tuotteineen. Väkeä oli paljon ja jonon mukana piti ruuhkaisimmat käytävät kulkea.

Jokunen myyjä esitteli myymiään tuotteita tekemällä niitä yleisön edessä, oli kiva nähdä miten joku erikoinen asia tehdään. Mattoa sai myös jokainen halukas kangaspuissa paukutella menemään. Esittelijä kyllä hyvin neuvoi ja opasti maton kudonnan saloihin. Tungosta aamupäivällä ei ollut maton kudontaan.

Kauniita valmiita vaatteita, hattuja, laukkuja, koruja ja kenkiä oli myytävänä. Kankaita oli myös ja monenlaista koriste- ja valoesinettä löytyi valikoimista. Ihania lankoja oli useammassa kojussa myynnissä. Pitihän niitä vähä hiplata, mutta eilen omaa lankavarastoa tutkailin ja totesin, etten tarvitse yhtään uutta houkuttelevaa kerää vähään aikaan!

Hyvinvointipuolella esiteltiin monenlaisia tuotteita itselle käyttöön ympäristöasioita unohtamatta. Mukava oli nähdä vanhempia rouvia meikkiostoksilla. Myyntipöydän ääreen mahtui pari rollaattoria ja kaupat hoituivat hyvin asiantuntevasti. Samalla kojulla minäkin ostokseni tein.

Alueella on iso kahvio, jossa heti aamulla oli istumassa miehiä. Onneksi isännät oli jätetty munkkikahveille baarin puolelle, eivät olleet turhaan seisoskelemassa kapeilla käytävillä naisten tehdessä ostoksia.

Miehille messuilla ei juuri ollut mitään tarjottavaa, ehkä parissa kolmessa kojussa olisi ollut miehisiä tuotteita ja tavaroita tarjolla. Onneksi on nettikaupat, josta voi joka harrastukseen ostaa erilaista materiaalia. Askarteluun ja pienoismalleihin erikoistunutta kivijalkakauppaa valitettavasti ei enää kaupungista löydy!

Aika paljon askeleita ja kilometrejä tuli parin tunnin reissun aikana mittariin.

Syksyinen, sateinen ilma on ollut muutamana päivänä. Lunta tai räntää ei ole vielä satanut, mutta eilen rengashotellissa kävin vaihdattamassa nastarenkaat autoon. Helppoa hommaa, istuin oranssin värisellä sohvalla ja join kaakaota sillä aikaa kun renkaat vaihdettiin. Muutaman päivän kuluttua pyydettiin käymään vielä jälkikiristyksessä, siis renkaiden! Joku aamu se talvi jälleen yllättää!

Nurmikko on viikolla ajettu ja puiden pudonneet lehdet on imuroitu pois pihapiiristä. Ankealta juuri nyt maisema näyttää pimeyden keskellä. Muutamia lyhtyjä on ilmestynyt normaalien pihavalojen lisäksi valostuttamaan pimenevää syysiltaa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat