Enemmistö on sitä mieltä! Näin on helppo sanoa ja tämän sanonnan olen kuullut liian monta kertaa. Kyseessä on ollut muutaman ihmisen mielipide, jota on markkinoitu enemmistön mielipiteenä.

Taloyhtiössä asukkaiden viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden parantamiseksi tehtiin kysely. Jokaisella asukkaalla oli mahdollisuus esittää parannusehdotuksensa, valitettavasti muutamat vain kyselylapun palautti. Kului aikaa ja kyselyn tuloksia alettiin hallituksen edustajilta kyselemään. Selityksiä oli monenlaisia, minkä vuoksi ei jotain voida toteuttaa. Vastaus oli: enemmistö on sitä mieltä. Oikeasti mitään enemmistöä ei ollut, muutaman mielipidevaikuttajan ajatuksia ne vain olivat.

Monenlaisia ehdotuksia asukkaat esittivät, mutta kaikki oli turhaan. Mitään ei ole toteutettu, eikä ole perusteltu syitä. Hallitukselta edellytettiin avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, he perustivat itselleen WhatsApp-ryhmän. Onkohan tämä heidän käsityksensä avoimuudesta? Ärsyttää ja vihastuttaa tuollainen kieroilu, itse kun yrittää pysyä totuudessa ja reilun pelin hengessä.

Netin keskustelupalstoilla ja erilaisissa ryhmissä on monenlaisia ja ikäviä kirjoituksia, joissa ihmisiä loukataan ja pilkataan ja tehdään näkymättömäksi. Tätä en myös ymmärrä. Itselläni on sellainen ajatus, että jos ei jotain positiivista löydy jostain ryhmän kommentista ja kirjoituksesta, silloin on viisain ohittaa kirjoitus. Rakentavaa ei ole ilkeiden ja negatiivisten kommenttien kirjoittelu, vaikka se on helppoa kun ei tarvitse ihmiselle sitä sanoa päin kasvoja ja silmiin katsoen. Tänään suljetun ryhmän keskusteluun liittyen minulle tuli myös messenger viesti. Olin vähän aikaa silmät pyöreänä ja mietin, miten tämä minuun liittyy. Kysyin asiaa, eikä minuun mitenkään liittynyt, en ollut nähnyt loukkaavaa kirjoitusta. Oliko perjantai-illan huumaa vai mitä, tiedäppä sitä.

Pitäähän meidän jokaisen osata käyttäytyä toisia kohtaan asiallisesti ja ketään loukkaamatta, eikä sosiaalinen media mielestäni ole sen kummenpi alusta. Käytöstavat täytyy olla.

On valitettavaa, että ahneus ja kateus on pilannut monet kansanluokat läpi koko Suomen. Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Enemmän toivoisi toisista välittämistä ja solidaarisuutta.

Luin lehdestä, Operaatio Joulun lapsi-keräys on nyt meneillään. Apu suuntautuu Romanian ja Moldovan köyhimpien kylien lapsille joululahjana. Lahjoihin voi halutessaan lahjoittaa uusia villasukkia, lapasia, pipoja, hygieniatarvikkeita, koulutarvikkeita sekä pehmoja. Minä osallistun keräykseen lahjoittamalla lasten villasukkia perille toimitettavaksi.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla