Kirjoitukset avainsanalla Hupisaari

Helteisen kesäkuun jälkeen tuntui oudolta kun heinäkuu alkoi kylmänä ja sateisena. Sateita ja ukkosta oli useana päivänä ja lämpötilat reilusti alle +20. Onneksi nyt on kesäiset ilmat tulleet takaisin.

Tulevalle viikolle on sääennusteiden mukaan tulossa kuumia aurinkoisia päiviä. Toivottavasti näin toteutuu ja lomalaiset voivat nauttia kesästä ja ladata akkuja syksyn työjuttuihin ja opiskeluihin. Yöt ovat vielä valoisia.

Tänään oli lämmin puolipilvinen päivä, sopiva pyöräilyyn. Oulussa on laaja pyörätieverkosto, jokainen löytää mieleisensä reitin upeissa maisemissa. Itse valitsin tänään Oulujoen pohjoispuolen uuden pyörätien ja ajelin Madekoskelle. Takaisin tulin joen eteläpuolen pyörätietä, tien kunto ei ollut yhtä hyvä kuin joen toisella puolella. Maisemat ovat molemmin puolin erilaiset, toinen pyörätie kulkee asutuksen keskellä ja toinen aivan autotien vieressä. Kova vastatuuli yllätti, onneksi pyöräni on sähköavusteinen!

Keidas lähes keskellä kaupunkia on Hupisaaret. Alue käsittää Oulujoen etelärannan useita pieniä saaria Merikosken voimalaitoksen alapuolella, joiden välissä on pieniä lampia ja matalia puroja. Purot on kunnostettu ja niihin on istutettu taimenia, jotka voivat hyvin. Valkoiset sillat erottavat saaret toisistaan. Alueella on puistoja, niittyjä ja lehtoja. Hupisaarilla on ollut astusta ja viljelystä 1700-luvulta asti sekä teollisuutta.

Kiikkusaari on lasten ja monen muun suosikki, siellä on keskusleikkipuisto. Lisäksi siellä on grillauspaikka, kesäkahvila Kiikku, ruusutarha ja kasvihuoneet. Kiikkusaaren ja museon kainalossa on pieni Paratiisisaari, jossa on hienot perennaistutukset ja rauhallisimmat penkit.

Puisto on upea, siellä voi bongata upeita kukkia, marjapensaita, erikoisia puita, paljon erilaisia pesiviä lintuja ja ihanan tunnelman.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat