Lomani alkaa takapakilla: lennon ilmoitetaan myöhästyvän

Lomani alkaa takapakilla: lennon ilmoitetaan myöhästyvän kaksi tuntia. Kun lopulta istumme koneessa, kapteeni ilmoittaa kohdemaan lennonjohtajien lakosta. Tunti lisää odottelua! Niin tuttua tänä talvena.

Vieressäni istuvat iäkkäämpi mies ja nainen ovat osanneet varautua lisäviivytykseen. He nostavat tyynesti lentoasemalta ostamansa leivät ja makkarat esiin ja ryhtyvät evästelemään. Aterian päätyttyä mies taputtaa kumppaniaan nätisti olalle. Nainen hymyilee ja nojautuu mieheen.

En malta olla kysymättä, ovatko he uusi pari.

”Totta. Olemme tunteneet toisemme vasta kolme vuotta”, mies vastaa. Nainen kertoo, että he tutustuivat internetissä. Ennen ensimmäistä tapaamista he kirjoittivat kuukausien ajan kirjeitä.

”Ja usko pois”, nainen jatkaa, ”niiden kirjeiden perusteella vakuutuin, että tähän mieheen kannattaa tutustua. Tapa kirjoittaa itsestään ja elämästään paljastaa ihmisestä paljon.”

Nyt tämä pari, noin 80-vuotias mies ja hieman yli 70-vuotias nainen, kaksi leskeä, seurustelevat ja viettävät paljon aikaa yhdessä. Se on tuonut molempien elämään hauskuutta, kiinnostavia matkoja, aikuista kaveruutta ja uusia tuttavia.

”Juuri tässä iässä kannattaa etsiä kumppani. Tai liittoutua jollakin muulla tavalla. Vanhetessa monesta asiasta pitää luopua. Aistitkin heikkenevät. Silloin kumppani tai ystävät voivat olla toistensa turvana ja ilona”, pariskunta tuumii.

Lapsilleen he ovat tehneet selväksi, että seniorina aloitettu suhde ei vaikuta perintöasioihin. Uusi rak­kaus ja vanha omaisuus pidetään erillään.

Kuuntelen lumoutuneena molempien elämän­tarinat. Mutta eniten korvaani jää soimaan sana liittoutuminen. Se taitaakin olla tämän ajan tärkeä sana.

Saman tien muistan kolme toistensa lähellä asuvaa ystävystä. ”Yhdessä olemme ihan hyvä tiimi. Unto ei kuule, Aune ei näe ja Olli ei muista. Me täydennämme toisiamme”, he kertoivat leikkisästi.

Aira Väisänen

Toimituspäällikkö

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla