Viikko sitten olin ET-risteilyllä Tallinaan. Uusia ystäviä, monta.

Olipa rattoisa reissu. Lähdimme viime viikon tiistaiaamupäivänä Helsingin Katajanokalta kohti Tallinnaa Viking XPRS -aluksella. Olin ovella, kun matkalaiset saapuivat alun yhteistilaisuuteen ja kuohuviinimaljaa nostamaan.

Kaikkien rintapielessä kiilsi ET:n kullanvärinen ystävyyden pinssi. Me täällä toimituksessa olemme sitä pidelleet, mutta miten ihana oli nähdä se vieraiden - ei vaan ystävien - yllä. Teimme heti sinunkaupat, muu ei tullut kyseeseenkään.

Suomen Matkatoimisto kertoi tulevista matkoistaan, myös ET:n lukijamatkoista. Vierailla oli mahdollisuus tututua toisiin reissua suunnitteleviin etukäteen. Näin syntyi muutama samanhenkinen parivaljakko, jotka mielellään jakavat hotellihuoneensa. Moni arkailee lähteä yksin ulkomaille, kun pelkää joutuvansa aivan erilaisen ihmisen kanssa yhteen.

 Sain jutella monen ihanan ihmisen kanssa, jakaa iloja mutta kuulla myös todella koskettavia elämänkohtaloita. Oli hyvin helppo vaihtaa ajatuksia, ei tarvinnut ujostella, kierrellä eikä kaarrella. Mikä on se taika, että kun ollaan irti tutuista kuvioista, puhe on rohkeampaa ja avoimempaa.

Lounas oli mahtavan hyvä ja siitä sai kerrankin nauttia niin pitkään kuin halusi ET:n risteilyvieraiden kanssa. Meidän porukallamme oli mahdollisuus tehdä ostoksia omalla ajalla, silloin muut laivan matkustajat eivät päässeet myymälään.  Itse ostin muutaman pullon viiniä ja luomikynän sekä siveltimiä. Hyvin tarpeellisia kaikki ;)

Mietimme nyt, millaisia pikku matkoja lähialueilla lukijamme haluaisivat järjestettävän. Jotkut sanoivat jo laivalla, että tulisivat mielellään uudelleen esimerkiksi pienelle kauneus- ja pukeutumisturneelle. Joillekin hyvinvointimatka, johon kuuluisi esimerkiksi yöpyminen jossakin virolaisessa kylpylässä, olisi se sopiva irtiotto. Mitä sinä toivoisit?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla