Onnekkailla ihmisillä on muutama elävä kaveri ja tosi monta mielikuvitusystävää.

Kun luen tutkimuksista, joiden kohteena olemme me yli 50-vuotiaat suomalaiset, huokaan syvään.

Olemme muukalaisia, joiden salakavalia liikkeitä nuoremmat voivat vain arvailla. Milloin liehumme kulutusjuhlissa, milloin hassaamme sairastelulla kansakunnan säästöt.

Tätä linjaa on uuden asennetutkimuksen tulos, jonka mukaan liki puolet varttuneista suomalaisista ikään, sukupuoleen ja varallisuuteen katsomatta on kyynistä sakkia. Uhreja, kuten tutkijat luonnehtivat.

Ottamatta kantaa, onko varttuneiden tiettyyn kriittisyyteen varsin hyvät syyt, muistutan, ettei se ole koko totuus. Ihmiset ovat arkoja ja ujoja, ja heille on sattunut kaikenlaista. Taiteilija sen ymmärtää:

Oi, sanoi siili,

olen tunteellinen siili,

olen hyvä, kiltti, hellä.

Ja kenelläpä, kellä

on vastaansanomista?

Se vain on surullista,

että piikkikuoren alla

siilin hellyys piili.

Kirjoittaja, nerokas runoilija Kirsi Kunnas ruotii tämän numeron (ET 7) haastattelussa kirpeästi aikamme ilmiöitä, kuten tosi-tv:tä. Ei kaikelle uudelle tarvitse hurrata.

Olen kasvanut Kunnaksen kirjoittaman Tiitiäisen satupuun kanssa ja lukenut sitä lapsilleni. Ville ja Valle, Vanha Vesirotta ja Herra Pii Poo...

Onnekkailla ihmisillä on muutama elävä kaveri ja tosi monta mielikuvitusystävää, jotka auttavat katsomaan itseä ja kanssakulkijoita uusin silmin.

Iloisia kevätpäiviä!

PS. Ensi numerossa on yli 1300 ystävähakuilmoitusta ja nettiET:ssä syntyy nyt uusia porukoita. Käypä vilkaisemassa!

Maija Toppila

päätoimittaja

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla