"Olemmeko me suurten ikäluokkien edustajat vain hyvinvointiyhteiskunnan ongelmajätteitä? Voitaisiinko meitä joskus käsitellä mediassa, muuallakin kuin ET-lehdessä, jonkinlaisena voimavarana?

Ilman eläkeläisiä Tallinnan ja Tukholman laivat, seuramatkat, ooppera, teatterit, työväenopistot ja harrastuspiirit jne. jäisivät ilman aika isoa asiakaskuntaa.

Monet meistä seitsemänkymppisistä pitävät huolta yhdeksänkymppisistä omaisistaan, sillä esimerkiksi kotisairaanhoidon palvelut eivät riitä. Moni hoitaa lastenlapsiaan, kun vanhemmat ovat työmatkoilla. Meidän taloyhtiön eläkeläisnaiset osallistuvat reippaasti pihatalkoisiin ja hoitavat kesällä pihaistutuksia.

Moni meistä pelkää vanhuutta ihan tosissaan. Entisaikaan kirkoissa rukoiltiin välttymään pahalta äkkikuolemalta. Nyt minä ikätovereineni rukoilen nopeaa ja kivutonta äkkikuolemaa ”saappaat jalassa”.

Marja-Liisa Tuomi
ET:n lukija

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla