Voi vitsi. Unohdin lempiuimapukuni uimahalliin. Menin heti seuraavana iltana uudestaan takaisin ja kerroin asiasta kassalle.

– Minkä värinen, kysyi lyhytsanainen nainen kassalla.

– Musta, vastasin.

Kassarouva osoitti sormellaan tiskin nurkalla olevia muovikoreja.

– Noi kaks ekaa on täynnä mustia, etsi niistä.

Upposin mustaan aukkoon. En todellakaan ole ainoa, joka tykkää pukeutua mustaan. Uimapuku löytyi ja vedin sen tyytyväisenä päälleni. Ihana pulahtaa viileään, sinivihreään veteen.

Värisymboliikassa musta on turvallisuutta ja suojaa etsivän valinta.

Uima-altaassa katselin vaivihkaa, kuinka vain muutama erottautui mustasta massasta värikkäillä uimapuvuillaan. Miehilläkin tuntuu olevan uimahousuilleen vain yksi perusväri, tummansininen.

Musta on myös surun ja arvokkuuden väri. Totta. Katselin hiljattain kuvaa, joka oli otettu yrityksen kunnianmerkkien jakotilaisuudesta. Parikymmentä ihmistä – naisia ja miehiä – seisoi kuvassa vakavina. Ja kaikki pukeutuneina kokomustaan! 

Pitkien työsuhteiden kunniaksi järjestetty, iloinen tilaisuus näytti haudanvakavalta surujuhlalta. Tällaisia me olemme, vakavia ja suojautuvia.

Haloo, nyt on kevät ja värien aika. Valo on suomalaiselle parasta terapiaa ja samaa ovat värit.

Ja jos joskus, niin juuri nyt värejä voi käyttää rohkeasti. Kevään juhlaan kuuluvat värit.

Värit vaikuttavat mielialaan ja niiden parantavasta voimasta on tutkittua tietoa. Väreille on myös kautta aikojen annettu symbolisia merkityksiä.

Kun tulevana viikonloppuna teet kävelyjä tai käväiset kahvilla, voit samalla tiirailla ihmisiä sillä silmällä.

Se, joka on pukeutunut keltaiseen, haluaa viestiä asullaan vilpittömyyttä ja avoimuutta. Tämä ihminen on rohkea ja pirteä. Lähesty siis häntä huoletta.

Entä tuo mies tuolla syvänturkoosissa kravatissaan? Hän on syvien tunteiden ihminen, herkkä, haavoittuvainen. Lähesty varovaisesti.

Entä tuo oranssi lady viereisessä pöydässä? Oranssi on hyväntuulisuuden väri. Se ilmaisee vieraanvaraisuutta ja lämpöä. Hän toivottaa sinulle kaikkea hyvää ja viestii värivalinnoillaan voimaa, kunnianhimoa ja kestävyyttä.

Ja vaikka taivaalta sataisi pikku-ukkoja, uskaltautuu moni ulos valkoisissa vaatteissa. Ja miksei uskaltautuisi. Valkoinen on puhtauden, viattomuuden ja viileyden väri.

Siis kaikkea sitä, mitä kevätkin on. Viileä, puhdas ja hmm... viatonkin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla