Mikä mukavampaa kuin vaihteen vuoksi pyöräyttää olohuoneen kalusteita uusille paikoille.

Mikä mukavampaa kuin vaihteen vuoksi pyöräyttää olohuoneen kalusteita uusille paikoille. Sohva tuonne, kaappi tänne ja liika tavara varastoon.

Meillä tyttären muutto naapurikaupunkiin on laukaisemassa ketju­reaktion, jonka lopputulosta voi vasta arvailla. Veli­poika muuttaa alakertaan ja isän työhuone siirtyy ylös. Tyhjentyneet huoneet hämmentävät. Äsken nämä näyttivät niin viihtyisiltä, mutta nyt huomaa tapettien kuluneen ja kaapinoven repsottavan.

ET:n jutut ovat kuin huoneita, joiden pitää toimia ja joissa pitää viihtyä. Kun maailma muuttuu, lehdenkin on uudistuttava ja vanha joutuu valinkauhaan.

Jotkin asiat ovat kuin sukukalleuksia, niitä ei saa hylätä. Meille sellaisia ovat syvälliset, hauskat ja yllättävät haastattelut, kiehtovat tarinat. Niitä on entistä enemmän. Katso vaikka sivun 20 Päiväksi pulpettiin -reportaasia – miltä paluu omaan vanhaan kouluun tuntuu 34 vuoden jälkeen.

Uudessa sarjassa Minä uskon (s. 46 ) ”onnellisuusprofessori” Markku T. Ojanen pohtii ei sen vähempää kuin elämän tarkoitusta.

Kiitospäivä marraskuussa on Atlantin takana tärkeä juhla, jolloin läheiset kertovat toisilleen kiitollisuudenaiheistaan. Niin hyvälle juhlalle voisi Suomessakin olla käyttöä. Siksipä aloitamme syksyisen perinteen ja ojennamme kiitospäivänä eli marraskuun neljäntenä torstaina Ystävyyden tunnustuspalkinnon ihmiselle, joka on kuluneena vuonna edistänyt ystävyyden ja yhteydenpidon asiaa.

Tämän vuoden palkinnon saa italialainen Aalto-yliopiston opiskelija Stefania Passera, joka kehitti ja toteutti Soita Mummolle -projektin (s. 14). On hätkähdyttävää, että tarvitaan ulkomaalainen opiskelija näkemään se kummallisuus, että suomalaisnuoret eivät juuri pidä yhteyttä isovanhempiinsa. Kunpa mummolle soittaminen muuttuisi kertakokeilusta tavaksi.

Mutta ei unohdeta asian toista puolta: Stefania kertoo, että jos italialaisnuoret eivät soita isovanhemmille, näiltä tulee nopeasti tiedustelu: Mikä hätänä? Ystävyyteen ja yhteydenpitoon tarvitaan vähintään kaksi.

Lämmintä marraskuuta!

P.S.  Kurkkaa, millainen on ET:n Ystävyyden palkinto: http://www.nettiet.fi/teemat/ystavyys/art2208-ET-n-ensimmainen-Ystavyyden-palkinto-jaettu.html

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla