Vuosikymmeniä sitten vietimme ystävien kanssa juhannusta

Vuosikymmeniä sitten vietimme ystävien kanssa juhannusta Imatran seudulla. Istuimme lomakylän pikkuruisessa huoneessa ja manasimme huonoa säätä: vettä tuli taivaan täydeltä ja lämpö­tila laski iltaa kohden uhkaavasti alle kymmenen lämpöasteen.

Yhtäkkiä rantalavan kovaäänisistä alkoi kuulua musiikkia. Mitä ihmettä! Lavalle oli ilmestynyt joukko pieniä tyttöjä ohuet jumppapuvut päällään. Pian lava hytkyi rytmikkäästä tanssiesityksestä, ja litimärät tytöt vetivät esityksensä hampaat kalisten läpi. Lavan reunalla urheiluseuran aikuisporukka yritti saada grilliä syttymään. Tuli syttyi ja sammui sateen tahtiin, mutta lopulta nälkäiset palkittiin haaleilla makkaroilla. Mitään näin sinnikästä ei voi nähdä muualla kuin Suomen suvessa, päättelimme. Hienoa! Porukan yhdessä tekemisen meininki ja sisukkuus sytyttivät meidätkin, ja se juhannus jäi mieleen.

Kesä on yhdessä olemisen mutta ei niinkään yhdessä tekemisen aikaa. Talkooperinne odottaa vielä uutta tulemistaan. Nyt muotia on elämän leppoistaminen. Kesällä – ja varsinkaan lomalla – ei kuulu puuhastella. Suorittajaa ei aina katsota hyvällä. Mutta entä jos saa stressin siitä, ettei tee mitään? Saako silloin edes vähän puuhastella? Ilman muuta, sillä jokaisella meillä on oma rentoutumisen tasomme. Tärkeintä on, ettei laske omaa tasoaan niin alas, että muut lomanviettäjät saavat tehdä osasi. Tai ettei vaadi muita osallistumaan omaan puuhakkuuteensa.

Tuttu mies ihmetteli vaimoaan, jonka kesärutiineihin kuului mökkitontin kivien siirtely. Tänä kesänä urakka oli siirtää kivet tontin vasemmalle laidalle. Seuraavana kesänä kivet siirretään taas oikealle. – Seuraan tätä pähkähulluutta tiiviisti verkkokeinun suojasta kirjan takaa, mies kertoi.

Kuulostaa hyvältä! Kumpikin rentoutuu tavallaan.

Kommentit (1)

jaakko nurmi
2/1 | 

Kohteliaammin kysyn: Ketä kiinnostaa jonkun wallasvaaran tarinat? Kovin paljon huonompia suomenhevosjuttuja en ole ennen lukenut. Taitaa olla turhaa paperin kuluttamista, niin hyvän laatuista kuin se onkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla