Pelästynyt vanha nainen pimeällä kadulla. Hänellä on käsissään juliste, jossa on

Pelästynyt vanha nainen pimeällä kadulla. Hänellä on käsissään juliste, jossa on tekstinä Kadonnut: tytär. Totinen mies tummuvassa illassa, hänelläkin samainen juliste ja teksti Kadonnut: poika.

HelsinkiMission alkuvuoden Kadonneet-kampanja nostatti mieleen kuvia diktatuurivaltioiden mustiin pukeutuneista äideistä, jotka yrittävät selvittää, mitä heidän lapsilleen on tapahtunut. Kampanjakuvien suomalaisia tyttäriä ja poikia eivät kuitenkaan ole napanneet sotilaat, vaan arjen kiireet ja fyysinen ja henkinen välimatka ovat vierottaneet heidät vanhemmistaan.

Kadonneet-kampanja saa ET-lehden kiitospäivän Ystävyyden palkinnon. Se jaetaan nyt toisen kerran, tunnustukseksi työstä, jota on tehty ihmisten ystävyyden ja yhteydenpidon edistämisestä.

HelsinkiMission toiminnanjohtajan Olli Valtonen kertoo, että kampanja saavutti tarkoituksensa: se herätti keskustelua ja sai monen lapsen tarttumaan puhelimeen. Myös HelsinkiMissio sai uutta verta vapaaehtoistyöhön. Sarkaa riittää, sillä Suomessa on arviolta 300 000 yksinäistä vanhusta.

Kampanjaa ei kuitenkaan ihan purematta nielty.  Joidenkin mielestä on väärin syyllistää ruuhkavuosien rasittamia keski-ikäisiä. Ja voisiko yhteydenpidon vaikeus johtua joskus myös ikäihmisistä itsestään?

ET kysyi syksyisenä päivänä kansalaisilta, mitä ajatuksia kampanja herätti. Lue juttu ET-lehdestä nro 19 sivulta 22.

Meidän perheellä ei ole enää yhtään isovanhempaa elossa, ja siksi HelsinkiMission kuvat koskettivat minua toisella tavalla: Olenko minä joskus noin yksinäinen? Miten pitäisi elää, että välttyisi samalta kohtalolta? Ja voiko se olla vain itsestä kiinni?

Kampanja on samalla muistutus siitä, että lapset eivät voi kotoa lähdettyään antaa vanhemmilleen elämänsisältöä. Tätä pohdin itsekin pesän tyhjentyessä. Neljännesvuosisata lapsiperheen elämää kului kuin hujauksessa, ja nyt on aloitettava se kuuluisa kolmas elämä. Onneksi on ystäviä. Pidetään toisistamme kiinni.

HelsinkiMissio saa palkinnoksi Heli Ryhäsen Valontuoja-veistoksen.

Kommentit (2)

akkipanwar12
3/2 | 

Hi guys i am suggast to good working on the same process working of this time if you are like the same one more user are get the more help of this website if you are agree to join the website http://gethelpwindows10.com   and read the important artical of this website if you are agree to only one single click to you have join the website.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla