Kukapa tässä pimeydessä jaksaisi kahlata paksuja elämäntaidon kirjoja.

Kukapa tässä pimeydessä jaksaisi kahlata paksuja elämäntaidon kirjoja. Uudessa ET:ssä psykologi Tony Dunderfelt antaa meille todella vaivattoman vinkin "iisiin elämänasenteeseen". Iisi elämänasenne arkitaidoiksi on hänen uusi kirjansa, jossa guru esittelee 30 sekunnin psykotreenin.

Toimittaja Marja-Liisa Husso kysyi Dunderfeltiltä, mitä tämä tämmöinen psykotreeni tarkoittaa, ja mies vastasi: "Se on lyhyt, missä tahansa tehtävä läsnäoloharjoitus. Tarkoituksena on laskeutua oman kehon lämpöön: tuntea jalat kengissä tai selkä tuolia vasten. Tuntea oma keho ja sen äärirajat. Hengittää."

Aika metkaa. Eikö se ole niin, että ihmisellä on kaikki onnen avaimet omissa käsissään ja aivan tässä, oman nahan sisällä. Kuvittelen että tuolla keinolla voisi esimerkiksi rauhoittaa itsensä hammaslääkärijonossa. Tai koota itsensä uuvuttavan urakan keskellä.

Mieleen hiipii myös kysymys, että miksi tarvitaan asiantuntija antamaan meille näin yksinkertaista neuvoa.  Voisiko jopa omaan päähän pälkähtää tehdä jotakin samantapaista - ymmärtämättä, että siitä voisi tehdä vaikka liikeidean.

Kommentit (2)

Muusa
3/2 | 

Näin menopaussin aikaan sanoisin, että ihanampaa kuin päästä kehon lämpöön, on jäähdytellä vähän. Sen jälkeen on niin mukava tulla muiden lämpimään seuraan.

maijatoppila
4/2 | 

Muusa, olet varmaan huomannut, että liikunta ja siitä jäähdyttely auttavat myös kehon lämmönsäätelyssä. Itse ainakin voin paremmin yöllä, jos olen edellisiltana harrastanut hikiliikuntaa. Nukun paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla