Paperitehtaan lakkauttaminen on kova isku. Puut jäävät kuitenkin Suomeen. En ota kantaa siihen, pystyisikö Suomi jarruttamaan teollisuuden keskittymistä ja

Paperitehtaan lakkauttaminen on kova isku. Puut jäävät kuitenkin Suomeen.  En ota kantaa siihen, pystyisikö Suomi jarruttamaan teollisuuden keskittymistä ja siirtymistä halpamaihin lähemmäs suuria asiakkaita. Jos näin käy, meidän on vain keksittävä täällä  muuta elantoa. Uutta Nokiaa odotellessa pieniä kiinnostavia pilkahduksia löytyy sieltä täältä.

ET:n numerossa 13, joka ilmestyi 18.8.2009, on toimittajamme Riitta Ryynäsen hieno juttukokonaisuus metsästä ja erilaisista metsä-ihmisistä. Hän on haastatellut muun muassa sisustusarkkitehti Pieta-Linda Auttilaa, persoonallista naista, joka voitti UPM:n järjestämän Wooden Design Workshop -suunnittelukilpailun.

Palkittu työ on puusta rakennettu minihotelli. Se koostuu kahdesta asuinkontista ja niiden välissä olevasta patiosta. Rakennus on Helsingin edustalla Valkosaaressa. Saari on pursiseura NJK:n hallussa ja sinne pääsee parin minuutin venematkalla Kaivopuiston rannasta.

Pieta-Linda Anttila sanoo, että puurakentaminen merkitsee suomalaisille lähinnä hirsimökkejä tai pitsihuviloita, joten uudet kokeilut ovat tervetulleita. ET:n kuvassa Auttilan minihotelli on todella jännittävän näköinen. Tuollainen keveä rakennus tuskin toteutuu hotellina, mutta se sopisi mainiosti kesämökin vierasmajaksi. Auttilan mielessä väreilee kelluva sauna...

En väitä, että kymmeniätuhansia työllistävää puuteollisuutta voitaisiin korvata pikku mökkeröisillä, mutta kaikki keksinnöt ja kokeilut ovat kullanarvoisia. Yksi oivallus siellä, toinen täällä, ja taas muutama ihminen saa työtä, ja kenties syntyy vientiäkin. Koulutusta kyllä tarvitaan, sillä on aivan eri asia työskennellä tietokoneohjatussa teollisuuslaitoksessa kuin muokata käsillä elävää materiaalia.

Lisää kohteesta: www.upm.fi/ kohdasta media, uutiset

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla