Kiitos vuosistasi ET:n kolumnistina. Tommy.

Kun ET:n kolumnisti Tommy Tabermann lähetti minulle sähköpostia, lopussa luki usein "courage!", joka on ranskaa ja tarkoittaa rohkeutta!. Sitä hän toivotti muille ja sitä toteutti itsekin, viimeksi kamppailussaan aivosyöpää vastaan. Niin kuolee kuin elää, sanotaan, ja Tommy on siitä todiste.

Tommy Tabermann oli ennen kaikkea runoilija mutta myös radioääni, televisiokasvo ja kansanedustaja. Keskustelimme kerran hänen eduskunta-aloitteestaan, että pariskuntien pitäisi saada lakisääteinen rakkausloma kerran vuodessa.

Tuntui että tässä on nyt vähän runollinen esitys, jolla ei  tekemistä arkitodellisuuden kanssa. Tommy kuitenkin osoitti aloitteensa tärkeäksi muistuttamalla, miten arjen uuvuttamia useimmat työelämässä taistelevat ovat ja miten vähän heillä on aikaa vaalia tärkeintä asiaa elämässä, rakkautta.

 Ja kun parisuhteen lämpö lakkaa, edessä on joko iloton, tyhjä liitto tai avioero, ja niitähän Suomessa riittää. Avioero voi olla helpotus mutta myös tuska, jonka aallot heijastuvat pitkälle parisuhteen ulkopuolelle, lapsiin, lastenlapsiin, vanhempiin ja isovanhempiin. 

Tätä taustaa vasten kansanedustaja Tabermannin esitys oli vakavasti otettava viesti siitä, että sanoista pitäisi siirtyä tekoihin. Jos rakkaus on tärkeä, sitä pitää vaalia teoin.

Siksi meille on kädet, katse ja suu annettu

Siksi meille on annettu,

että antaisimme

Joka päivä me istumme, kylvämme 

jotakin toisimme, tai sitten emme

Siksi meille on kädet, katse ja suu annettu,

siksi että ihminen on ihmiselle 

metsä, pelto, niitty, perhonen ja siittävä pöly.

Eroottiset runot, Gummerus 2009

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla