Haikailevatko miehet vain itseään nuorempien naisten perään? Ja eikö 50-60-vuotiaille naisille ole tarjolla kuin vanhuusajan hoitajaa etsiviä ikämiehiä?

Tämänaamuisessa Helsingin Sanomissa oli ajatuksia herättävä lukijakirje. 50-60-vuotias eronnut nainen valitti, että samanikäisiä vapaita miehiä ei kerta kaikkiaan ole tarjolla, sillä eronneet miehet katselevat vain kymmenen vuotta nuorempia.

Vähän yli viisikymppisen naisen kumppaniksi tarjoutuvat vain 10-20 vuotta vanhemmat miehet - kirjoittajan mukaan vanhuusiän hoivaajan toivossa.

Läheistä suhdetta kaipaava kirjoittaja uskoi, että suunnittelleen samanikäisistä puolisoista voisi  tulla tasapainoisimpia pariskuntia. Onhan heillä niin paljon jaettavaa, kun nuoruuden ja aikuisuuden maailma  musiikkia myöten on tuttua.

Onko tässä kirjoittajan väitteessä perää? Mitä sanovat miehet? Ja naiset?

Kommentit (8)

Ansku
9/8 | 

Läheltä hoivasuhdetta seuranneena en suosittele ottamaan kovasti itseään vanhempaa kumppania. Jutut vain on niin erilaiset, arvoista ja kiinnostuksista puhumattakaan. Jokaisella oikeus nauttia juuri omaan elämänkaareen liittyvistä kokemuksista, eikä uhrautua toisen varjoksi. Ei auta raha ei asema kun mies (yleensä) valuu toiseen todellisuuteen.

Nina
10/8 | 

Asioilla on puolensa ja paljon riippuu siitä miten rakentaa elämänsä ja minäkuvansa. Minulla on itseäni vanhempi kumppani mutta olen myös muuta: äiti, sisko, ystävä, työkaveri. Kun joskus pääsen eläkkeelle, en odota että kumppanini täyttää jokaisen hetken elämästäni, minulla on muitakin rooleja. Olemme sopineet että jos jompi kumpi tulee liian huonoon kuntoon, on ok mennä laitoshoitoon, lomailla siten sieltä kotona säännöllisesti. Rakkautta ei voi valita, se annetaan meille.

Anja Linnansaari
11/8 | 

Kyllä se ikä ero tulee vastaan niinkin päin, että mies on vanhempi kuin nainen. Seuraan nyt just parhaillaan riitaa aviopuolisoiden välillä, kun mies on 60 ja nainen 40.
Mies saattaisi jo köllötellä sohvalla töiden jälkeen, mutta vaimo vaatii osallsitumista. Lisäksi heillä on lapsi, iltatähti, joka juuri nyt on harrastusiässä. Lasta harmittaa, kun hän on isänsä kanssa jossain ja isää luullaan ukiksi.
Eivät ihmiset avoituessaan ehkä ajattele niinkään hoitaja -hoiva suhdetta,vaan kun rakastutaan ei ikä erotunnu silloin haittaavan.
Muuta seuraa haettaessa naisia on enemmän kaikissa harrastuksissa ja ne samanikäiset miehet voivat juuri pötkötellä siellä sohvalla.

Raija Lundell
12/8 | 

Olin naimisissa 46 vuotta itseäni lähes 10 vuotta vanhemman miehen kanssa siis tosi nuorena menin naimisiin. Mieheni kuoli 4 vuotta sitten. Olen ajatellut että olisi kiva kun olisi miesystävä jonka kanssa voisi matkustaa ,käydä konserteissa, teatterissa ym. mutta en halua hoitajaksi enää ! Joten on todennäköistä ettei elämääni tule enää ketään uutta miestä, jos nyt ei satu vastaan tulemaan 10 vuotta minua nuorempaa hyväkuntoista kaveria ! Luultavasti utopistinen haave.

anna-leena
13/8 | 

Minullakin on 11 v vanhempi mies, ja rakkaudesta olemme aviossa. En pelkää vanhuutta, olemme sopineet pitävämme huolta toisistamme. Jos tulee sairauksia, harrastamme liikuntaa paljon. Pitää pitää itsestään
huolta ja kuntoa yllä niin kauan kuin jaksaa. Kaikki mitä eteen tulee, on otettava vastaan ja jaettava yhdessä.

Maria
14/8 | 

Elän parisuhteessa jossa mies on lähes 8 vuotta nuorempi. Itse olen 54 vuotias. Aiemmin miehellä on ollut kaksikin vakavaa suhdetta paljon itseään nuorempaan naiseen. Ja molemmilla kerroilla hän on pettynyt todella pahasti. Hänen mielestään minulla on korvien välissä tuplasti enemmän annettavaa kuin kellään nuoremmalla ja vartaloani hän ihailee ja rakastaa. Meillä menee todella hyvin ikäerosta huolimatta ja minä ainakin nautin tästä. En usko että parisuhteet josa nainen on vanhempi kuin mies on mikään harvinaisuus. Onhan niitä miehiä jotka eivät tuijota partnerinsa ikää ja ulkönäköä, vaan arvostavat sitä mitä naisella on henkisesti annettavana. Ja arvostavat naista naisena eikä minään näyttely esineenä. Olemme onnellisia ja nautimme toisistamme.

Hannele Vaan
15/8 | 

Mielestäni taas juttu on niin, että ikä ei ole mikään syypää ja este. Syypäitä ja esteitä ovat ihmisten erilaiset luonteet, jotka eivät sovi yhteen. Ja nykyisen maailman mukaan liika kiire ja häslääminen. Ei ole aikaa enää ihmissuhteiden hoitoon. Mieluummin istutaan telkkarin ja tietokoneen ääreen! Minulla on toimiva ja ystävyyttäkin sisältävä suhde 15 vuotta nuoremman miehen kanssa. Olen onnellinen tästä suhteesta ja hoidan sitä hellästi kuin pientä vauvaa. Tärkeintä on hyväksyä ihminen sellaisena kuin hän on eikä yrittää mukauttaa johonkin muottiin tai itselle sopivaksi zombieksi.

leena vainikainen
16/8 | 

Raija Lundell
Tosiasia on että yksinäisiä miehiä ei vaan ole kun murto-osa naisiin verrattuna,varsinkaan leskiä.Sain elää onnellisessa avioliitossa 42v, mieheni kuoli äkkiä 66vuotiaana.Nyt kun oma elämä alkaa voittaa,toivoisin löytäväni mukavan kaverin itseni ikäisestä,mutta....
Monissa julkaisuissa neuvotaan ajattelemaan myönteisesti ja kun uskotaan asioiden järjestyvän toivotulla tavalla,niin kaikki menee parhainpäin.Yritetään tätä konstia toiveikkain mielin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla