Minulla on itselläni kaksoset, ei tosin identtisiä, joten luen aina mielelläni näistä yhdessä kasvaneista.

Suomen Kuvalehden yhdennäköisyyskisan vuonna 1930 voittaneet  kaksoset  Mauno ja Paavo Hakala  kertovat elämästään uudessa ET:ssä. Tuplasti tarinoita on numeron hauskimpia ja koskettavimpia juttuja. Pojat menettivät äitinsä 8-vuotiaina ja joutuivat olemaan paljon erossa toisistaan. Veljen kaipuu oli kova. 

Kaksoset ovat häkellyttävän samannäköisiä edelleen, niin myös toinen parivaljakkomme politiikan maailmasta. Tiesitkö, että  kansanedustaja Leena Rauhala ja entinen kansanedustaja Leea Hiltunen ovat identtisiä kaksosia? Heillä on tietysti ollut aikanaan kaksoishäät.

Tragedia väikkyy siskostenkin taustalla: äiti oli talvisodan aattona menettänyt lento-onnettomuudessa koko perheensä, miehen ja kolme lasta. Uuden avioliiton myötä syntyneet tytöt olivat äidin silmäterä, mutta ei koskaan yksilöinä vaan aina "tyttöinä", jotka puettiin samanlaisiin.

Koska omat kaksoseni ovat tyttö ja poika, heitä ei ole voinut koskaan sekoittaa toisiinsa. Muutkin erot ovat silmiinpistävät: tytär on tumma ja ruskeasilmäinen, poika on vaaleampi ja vihreäsilmäinen. Kun heiltä kysytään, onko kaksosilla jokin syvempi yhteys, he nyökyttelevät ja vakuuttavat että ymmärtävät puolesta sanasta, mitä toinen tarkoittaa.

Onko sinulla kokemusta kaksosuudesta? Kuulisin mielelläni muistoja niin identtisistä kuin epäidenttisistä kaksossisaruksista.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla