Hotelliyöpakettiini kuului kerran myös kasvohoito. Odotin käsittelyämyhäillen. Mitä kosmetologi kasvoilleni tekisikin, saisin joka tapauksessa lekotella tunnin kylpylä­hotellin ylellisissä tiloissa.

Minua odotti viileä nuori kaunotar, joka alkoi kiireettä tarkastella työmaataan. Hän siveli otsaa, veteli sormenpäillä viivoja poskipäitä pitkin ja selosti havaintonsa:

– Rouvalla on tässä hiusryppyjä, tuossa uurteita… Ei vielä juonteita. Pintakuiva, osin epäpuhdas. Kulmakarvat ovat täysin villiintyneet.

Jestas, olinko tullut tuomiolle? Eikö tällä ankeuttajalla ollut minkäänlaista ihmistuntemusta ja tilannetajua? On ne vielä sinullakin kurttusi, ajattelin, ja yritin kohottaa itseni henkisesti tilanteen yläpuolelle.

Kun neito oli höyryttänyt, kuorinut, syväpuhdistanut, ravinnut ja kosteuttanut kasvoni ja upottanut uurteisiin tehotippoja, niin puf, muutos oli ilmeinen. Tämä tapaus vakuutti minut siitä, että kosmetiikan avulla iho voi todella näyttää paremmalta.

Mutta ilman ryppyjä ei ole elämääkään, ja monesti hätkähdyttää, miten paljon uurteet kertovat. Kovia kokeneen ihmisen kasvojen kartta on aivan toinen kuin huolettoman sisarensa.

Tyytymättömyys paljastuu suupielen juonteista ennen kuin on vaihdettu sanaakaan. Ja kun tuntematon ihminen hymyilee, syvät naururypyt silmien ympärillä todistavat, että hänen seurallaan on kysyntää.

Jotta suupielet nousisivat useammin ylöspäin, ilo on otettava pienistä asioista. Joskus on hyvä vaikka katsoa vanhoja Kummeleita, mutta kyllä pieni seikkailu kauneuden ja pukeutumisen maailmaankin voi venyttää hymyhuulia.

Tässä numerossa on tavallista enemmän tyylijuttuja. Arvuutellaan, kenelle mikäkin käsilaukku kuuluu, katsellaan, mitä muoti- ja kauneustoimittaja lukijallemme ehdottavat, ja kysellään ihonhoitovinkkejä.

Kun päivät lyhenevät, nautitaan elämänkoreudesta.

Naurunryppyjä syksyysi!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla