Heittelimme kavereiden kanssa ajatuksia sadan tavaran haasteesta. Ideana oli, että kukin

Heittelimme kavereiden kanssa ajatuksia sadan tavaran haasteesta. Ideana oli, että kukin valikoisi omista tavaroistaan sata aivan välttämätöntä ja luopuisi lopusta. Keskustelu ajautui kuitenkin linkkuveitsien ja hammasharjojen sijaan koneisiin ja sähkölaitteisiin, joita ilman ei voi elää. Kun siirryttiin luopumisesta omistamiseen, tunteet heräsivät.

Jamppa ei antaisi pois espressokeitintään, joka jauhaa kahvin pavuista. Kesäauton hintainen laite tar­joaa maailman parasta kahvia monta kertaa päivässä. Paluu suodatinkahviin merkitsisi niin suurta elämänlaadun heikkenemistä, että ajatuskin sai miehen värähtämään inhosta. Me muut vilkaisimme toisiamme merkitsevästi: eräillä on varaa…

Tuulikki, teenjuoja, esitteli vedenkeittimen hyveitä. Pieni vaatimaton laite, jossa ei ole helposti rikkoutuvaa elektroniikkaa. Se hurauttaa vedet aikaa ja ener­giaa säästäen eikä maksa paljon. Tuulasta säteili kiitollisuus tätä pientä vekotinta kohtaan. Nyökyttelimme. Viisas valinta, ehdottomasti.

Itse kerroin silmät loistaen uudesta löydöstäni sili­tyskeskuksesta. Jotkut rakastavat silitystä, minä en, mutta nyt olen käsitellyt jopa froteisia käsipyyhkeitä silkasta ilosta. Silityskeskus on höyryrauta, jonka säilytystelineessä on iso vesisäiliö ja joka puhaltaa muhkeat höyryt – myös pystyasennossa. Innostunut pälpätykseni ei herättänyt muissa mielenkiintoa, joten jouduin huokaamaan: kokeilkaa.

Anna on jo kauan sitten julistanut, että auto on hänen paras kaverinsa. Se on helpottanut nuorena leskeksi jääneen naisen elämää. Autolla on viety tyttäret harrastuksiin ja ajettu hankalat työmatkat. Lisäksi kosla on antanut vapauden lähteä sukuloimaan Sisä-Suomeen juuri silloin, kun se on itselle sopinut. ”Auto on autonomia, itsemääräämisoikeus!” Anna ilakoi.

Omia automuistojasi voit herätellä sivun 54 auto­jutustamme. Jo vanhat nimet heläyttävät kelloja.Vauxhall Viva. Ford Anglia. Hillman Imp. Merkki­uskollisuuskin on varmaan enemmän tunne- kuin

järkikysymys. Volkswagen, Mercedes Benz, Toyota. Tutut merkit jatkavat isältä tyttärelle ja äidiltä pojalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla