Tulen ihan oikeasti kaipaamaan uutisankkuri Eva Polttilan ääntä ja rauhallista olemusta.

Olen aina kuulunut Eva Polttilan ihailijoihin, sillä hän on juuri sellainen asiallinen ja hillityn lämmin tv-toimittaja, niin kuin olla pitää. Uutiset ovat usein yksitoikkoisia katsauksia valtion tulo- ja veroarvioon, välillä kauheita paljastuksia taas uusista kansanmurhista ja toisinaan yksikertaisesti samantekeviä - ainakin minulle (niin kuin paikalliset urheilukilpailujen tulokset). Eva Polttilan ääni on ollut aina selkeä mutta eloisa, ja hänen katseessaan on häivähtänyt pientä huumoria tai surua uutisten laadun mukaan.

Odotan kauhulla, että uutisia lukee joukko näyttelijöitä, jotka eivät aivan ymmärrä, mistä puhuvat, mutta jotka liioittelevat kaikkia uutisten herättämiä tunteita.  Sehän tuntuisi valmiiksi nauretulta komedialta. Siksi olinkin yllättynyt, kun muutamat tuttavani ovat pitäneet Polttilaa kylmänä tai kalseana. Kaikkea muuta!  Uutisankkurin tunnetaito on minimalismia, hyvin pienten eleiden hallintaa. Enempää en ainakaan minä kaipaa.

Mutta kaikkeen tottuu. Talvella esitetty kotimainen draamasarja Uutishuone kuvasi 1970-lukua, jolloin uutisiin kelpasi vain robottimaisen selkeästi lausuva mieshenkilö. Varmaan silloiset katsojat ajattelivat, että juuri näin, ilmeettömästi ja virallisesti, tulee uutiset lukea. Sitten tulivat uudet tuulet, vauhti ja elämä, juontajien väliset heitot ja pienet haastattelutkin.

Eva Polttila on 63 ja kuuluu siten suuriin ikäluokkiin, jotka eläköityvät näinä vuosina sankoin joukoin. Polttilaa katsellessa ei voi muuta kuin todeta, että nykyiset kuusikymppiset muistuttavat entisaikojen viisikymppisiä, elleivät nuorempiakin. Ihmettelen, jos hän ei putkahda vielä ruutuun johonkin projektiin tai pieneen sarjaan. Siinä toivossa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla