Katsomme vanhoja videoita.

– Apua, en kestä. Kelaa nopeasti eteenpäin, komennan kun ensimmäisen kerran vilahdan videolla.

Vuosikymmenten takaisia vanhoja kaitafilmejä sentään kehtaa katsoa, niissä on niin ihanan nuori. Mutta ne muutaman vuoden takaiset jouluvideot. Noinko minä puhun, tuoltako minä todella toisten silmissä näytän!

Vaan en ole tuntemuksieni kanssa yksin. Yhdeksän kymmenestä suomalaisnaisesta on tyytymätön johonkin osa-alueeseen ulkonäössään. Tämä karmea totuus käy ilmi suomalaisten naisten itseluottamusta kartoittaneesta tutkimuksesta. Tutkimuksen teki Unileverin toimeksiannosta TNS Gallup Finland. Suomalainen nainen on mielestään joko liian lihava, väärän muotoinen tai ohuttukkainen.

Eivätkä omat kasvotkaan ole niin kummoset. Korjattavaa siis piisaa. Ja mikä pahinta, yli puolet naisista uskoo olevansa itse suurin ulkonäköpaineidensa aiheuttaja. Itsekritiikki on kovimmillaan nuorena, alle 30-vuotiaana. Mutta ei vanhempienkaan itsetunnossa ole hurraamista. Moni vanhempi nainen sanoo, että itseluottamuksen puute on rajoittanut paitsi ihmissuhteita myös heidän uravalintojaan sekä vapaa-ajanviettoaan. Hei, hellitetään siskot. Opetellaan olemaan armollisempia itsellemme. Kyllä me kelpaamme.

–Joo, joo, sä vain sanot noin, koska äidin kuuluu sanoa noin, vastasi tytär kun yritin kehua hänen ulkonäköään.

Niin minun kuuluukin kehua. Samainen tutkimus nimittäin kertoo, että lähipiiriltä saatu kannustus on tärkein naisen itseluottamuksen vahvistaja. Tässä lajissa olemme aika surkeita. Neljä naista kymmenestä ei saa koskaan tai vain ani harvoin lähipiiriltään positiivista palautetta ulkonäöstään. Hyvä itsetunto on tasapainoisen elämän perusta. Siis nyt äidit ja mummot, vaarit, isät, ja kumminkaimat. Kehutaan tytär tai tuttu nainen päivässä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla