Niin kuin tuhannet muut suurten ikäluokkien edustajat, myös meidän ruokatoimittajamme Liisa Lindell jää eläkkeelle tänä vuonna.

Niin kuin tuhannet muut suurten ikäluokkien edustajat, myös meidän ruokatoimittajamme Liisa Lindell jää eläkkeelle tänä vuonna. Viimeinen työpäivä on 31. maaliskuuta. Kun juhlimme Liisa läksiäisiä, ilmassa oli historian siipien havinaa.

ET:n lukijat ovat saaneet nauttia Liisan kattauksesta neljänä vuosikymmenenä. Tänä aikana ruokakulttuuri, ja jo pelkästään ruoan saatavuus, on muuttunut ratkaisevasti. Ruokatoimittajilla on ollut kiehtova työ esitellä lukijoille uusia raaka-aineita ja ruokalajeja Meksikosta Kiinaan. Suomalaista unohtamatta.

Sain seurata sivusta, miten tyylikkäästi vanha ruokatoimittajamme johdatti seuraajansa tehtävään. Ylimielisyys ja nokittelu loistivat poissaolollaan – molemmin puolin. Seniori antoi kaiken tietonsa nuoremman käyttöön hyväksyen, että uusi ihminen tekee kuitenkin työn omalla tavallaan.

Juniori otti yhteisistä kuukausista kaiken irti tietäen, että hänellä on etuoikeus tutustua lehden perinteeseen suoraan mestarilta. Liisan filosofian mukaan ET:n ruokaohjeissa pitää aina olla jotakin uutta, sillä kokeneet lukijamme jo osaavat kotiruoka- ja sesonkiherkut.

Toimitus hyvästeli porukan äitihahmon ja rauhanrakentajan, itsenäisen ja suvaitsevan ihmisen. Kunpa me työpaikan vanhimmat taitaisimme tällaisen roolin eikä kopean kaikkitietävän, jota pelätään enemmän kuin arvostetaan.

– Kyllä minusta tuntuu, että nyt on juuri oikea aika lähteä eläkkeelle, Liisa lausahti moneen kertaan läksiäisjuhlissaan, 63-vuotiaana.

Työelämäkeskustelu käsittelee tätä nykyä melkein yksinomaan työuran pidentämistä sen alusta ja lopusta, toisin sanoen rahaa. Liisan ura muistuttaa vielä tärkeämmästä: työn sisällöstä ja hyvästä työtoveruudesta, jotka molemmat auttavat kaikkia jaksamaan.

Valoisaa kevättä, töissä tai vapaana!

Kommentit (2)

Helka Koskinen
3/2 | 

Olipa mukava lukea Liisan eläkkeelle lähtötunnelmista.
Minä jäin myös nyt 1.3. eläkkeelle 63-vuotiaana ja Liisan sanoin– "Kyllä minusta tuntuu, että nyt on juuri oikea aika lähteä eläkkeelle" jätin tehtäväni nuoremman tekijän haltuun.
Silloin tuntuu hyvältä lähteä kun itse ojentaa täydet kätensä seuraajalleen ja toinen ojentaa kätensä ottaakseen vastaan sen mikä on tarpeen. Eläkkelle lähtiessä tiedän antaneeni työssäni parasta ja tiedän myös, että moni asia tulee lähtöni jälkeen muuttumaan, mutta niin sen pitää olla sillä seisova vesi alkaa haisemaan.

Matti
4/2 | 

Onittelut molemmille eläkkeelle lähtijöille! Olen myös jäämässä eläkkeelle 63-vuotiaana 1.4. Kun viime työvuodet olivat kovin rasittavia, mm. istuin viime kesäkautena luottamusmiehenä 3 kk yt-neuvotteluissa, niin oli aika l'ähteä vapaalle joulukuusta. Mukavalta tuntuu, että osatehtävääni palkattiin irtisanottu 52 v työkaveri. Nyt on stressit ohi ja odotan ilolla pitkää kesälomaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla