Murrosikäisenä minulla oli tasan yksi vaate, jossa pystyin näyttäytymään kodin ulkopuolella. Se oli

Murrosikäisenä minulla oli tasan yksi vaate, jossa pystyin näyttäytymään kodin ulkopuolella. Se oli sisareni tekemä musta housuhame. Käytin sitä aina. Kerran äiti heittäytyi pontevaksi: ”Ja tuossa hameessa et enää lähde tästä talosta ulos.” Ai en vai? Sisko muistaa, kuinka seisoin ulko-oven pielessä ja mietin, kannattaako ottaa riski ja lähteä. Housuhame jäi kotiin, ja menin ulos jossain toisessa asussa, jonka onneksi olen unohtanut. Varmasti se näytti ihan karmealta, ja iltahan oli jo valmiiksi pilalla.

Minulla on myöhemmin ollut useita lempiasuja. Yhteistä niille on, että lempivaatteessa tunnen olevani itseni näköinen. Onnistunut vaate antaa turvaa ja itsevarmuutta.  Meillä ei ole koulupukuja, ja eri ammattien työasutkin ovat vähentyneet. Ehkä juuri tämän takia pukeutumisesta on tullut yhä enemmän minän jatke. Vaate on viesti, jolla haluamme kertoa jotain olennaista itsestämme. Ja mitä enemmän olemme sinut itsemme kanssa, sen enemmän se näkyy myös ulkoisessa olemuksessamme. Sisäinen minä loistaa harvojen hiusten, liikakilojen tai vääränmittaisten säärien yli.

Kauneusihanteet muuttuvat vuosisatojen myötä, mutta yksi ei muutu: kaikki haluavat näyttää hyvältä. Kauneus ei ole ikäkysymys. Veteraanisairaalassa viimeiset elinvuotensa viettänyt lähes 90-vuotias sukulaismummoni pyysi aina ensin ottamaan alalaatikosta kamman ja peilin. ”Ettei tässä nyt ihan rantarosvolta näytetä.”

Pyysimme viime syksynä lukijoitamme ilmoittautumaan malleiksemme. Halukkaita ilmoittautui valtavasti. Kiitos teille kaikille.

Nyt on aika tarttua tuumasta toimeen. Tässä lehdessä esittelemme ensimmäiset lukijamallimme, sonkajärveläisen maatalon emännän Irja Partasen ja espoolaisen oopperalaulaja Pirkko Törnqvist-Paakkasen (kuvassa Henna Luotosen kammattavana). Irja ja Pirkko esittelevät kevään muotia. Samalla muodin ammattilaiset antavat vinkkejä pukeutumisesta ja kauneudenhoidosta meille kaikille.

Heittäydy mukaan. Pienikin muutos omassa olemuksessa piristää kummasti.

Iloista pääsiäistä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla