Ystävätär kertoi elävänsä parhaillaan ”tekemättömien ekojen kertojen aikaa”.

– Nyt eläkkeellä minulla on aikaa

Ystävätär kertoi elävänsä parhaillaan ”tekemättömien ekojen kertojen aikaa”.

– Nyt eläkkeellä minulla on aikaa tehdä monia asioita ensimmäistä kertaa. Aiemmin ne ovat monesta syystä jääneet tekemättä, hän selitti.

Hän oli käynyt ensimmäistä kertaa elämässään lavatansseissa, hankkinut nojatuolin, jota perhe ei olisi ikinä hyväksynyt, ottanut repun selkään ja lähtenyt yksin pitkälle ulkomaanmatkalle. Ja kaiken huipuksi hän osti auton, jollainen ei minkään valtakunnan kirjoittamattomien sääntöjen mukaan kuuluisi enää hänen ikäiselleen.

Elämää ystävätär kehotti katsomaan lahjapaketteina. Kuinka monta pakettia jää avaamatta, jos ei koskaan rohkaistu sille ensimmäiselle kerralle.

Tämän lomakauden loputtua on moni ensimmäistä kertaa eläkkeellä. Sitten kun -aika onkin yhtäkkiä tässä ja nyt.

Minkälaisen loppuelämän haluan? Toteutanko vihdoinkin sen, mistä loskaisina töihinmenoaamuina haaveilin: nukun pitkään, luen aamun lehteä kolme tuntia, käyn keskellä päivää leffassa...

Vuosikymmenien rutiinien tilalle on löydettävä uudet tavat. Se voi viedä aikaa. Mutta ei haittaa, vaikka alussa vähän panikoisi ja tekisi harkitsemattomia päätöksiä. Ajanoloon oma malli elää eläkkeellä löytyy.

Ja jos menet käymään vanhalla työpaikallasi, huomaat että piru vie, hommat sujuvat ilman minuakin. Minäkin, ahkera ihminen, olin siis korvattavissa!

Viimeistään silloin tajuat, ettei ikuinen kesäloma riitä korvaamaan vanhaa työminääsi. Älä hätkähdä, vain harva eläkkeellejäänyt säästyy tarpeettomuuden ja arvottomuuden tunteilta.

Kaikkein tärkeintä onkin tehdä itselleen – ei muille – selväksi oma arvonsa. Työ oli ja meni, nyt on etsittävä itsestään uusi minä ja ruokittava sitä.

Tässä ruokinnassa elämän ensimmäiset kerrat, rohkeat kokeilut ja unelmien toteuttaminen auttavat.

Heleää heinäkuuta!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla