Siinä sitä kökötettiin, vuokramökin harvalautaisella kuistilla. Ilma oli kesäisen kolea ja vedimme yllemme kaikki vaatteet mitä mukana oli. Ympärillämme leijui hyttyskarkotteiden imelä savu. Loppuillasta alkoi sataa tihuuttaa. Märillä puilla kituuttava grillimme jätti makkarat haaleiksi.Mutta mitä väliä. Oli juhannus, suven juhla, ja me ystävykset yhdessä. Meillä oli kaikki maailman aika käytettävissämme.

Nykyisin harvalla on aikaa. Kaikki ovat vähintään vartin myöhässä jostakin, töistä, tapaamisesta, mökin kunnostamisesta, kuntokuurista. Olemmeko me kaikki syntyneet tämän verran myöhässä?

Meitä ei vaivaa ajan vaan arvojen puute. Aikaa on sille, mitä arvostaa. Ystäviä ehtii tapaamaan, jos päättää ehtiä. Mökin katto tulee korjattua, jos sille varaa aikaa. Kirjojakin ehti lukea, jos oikeasti haluaa. Kiire on usein valinta, jonka alle voi peittää kaiken sen, mitä ei oikeasti halua tehdä.

Me suomalaiset lataamme valoisaan aikaan paljon odotuksia. Maailma pitäisi saada taas valmiiksi mielellään vielä ennen juhannusta. Ei tarvitse. Riittää kun tekee sen, minkä kokee arvokkaaksi ja tärkeäksi. Ja aika ei lopu, sitä tulee koko ajan lisää.

Tässä numerossa heittäydymme kesään, makoilemme pihanurmella, leivomme kakun, lämmitämme saunan ja tutustumme kiinnostaviin ihmisiin ja tapahtumiin. Matkaamme myös Ruotsiin, Olofströmiin, jonne Volvo veti suomalaisia töihin 1960-luvulla. Sieltä löytyy pieni pala suomalaisuutta ja kotimaan kaihoa. Kaukaa näkee paremmin synnyinmaankin koko kuvan.

Hymyillään, on kesä. Kotomaamme äidin­kasvot ovat nyt leppeimmillään. Ollaan onnelli­sia kauniista ja hyvästä maastamme, valosta ja toisistamme.

Hyvää juhannusta!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla