Onko sinusta Aira Samulinissa ja Madonnassa jotakin samaa?

Vaikka ei olisi mikään Madonna-fani, tätä ihmettä ei voi nyt mitenkään ohittaa.  Elokuun alussa Helsingissä konsertoiva tähti herättää kiihkeitä tunteita.  ET:n tiistaiaamun toimituskokouksessakin koettiin inhon väristyksiä mutta kuultiin myös naurahduksia: aikamoinen täti!

Hyvin nuoret ihmettelevät, miten 50 täyttänyt nainen vielä kehtaa revitellä reisiään lavalla. Heille kyseessä on luonnonoikku ja jotenkin nolo tapaus, vaikka Madonna jatkaa vain sitä samaa meininkiä, jonka hän aloitti kolmekymmentä vuotta sitten.

Madonnan teknopop ei vetoa minuun, ei myöskään yliampuva seksin tyrkyttäminen, mutta tanssit ihastuttavat, niissä on vauhtia ja voimaa.

Radiohaastattelussa eräs fysioterapeutti  totesi että jos tanssija on kerran ollut notkea, hän pysyy samassa kuosissa vanhetessaankin - toki säännöllisellä mutta varsin maltillisella harjoittelulla.  Miten sitten Madonnan tapauksessa, jossa päivittäiseen elämään kuuluvat  jooga-, hölkkä- ja tanssitunnit!

Jännittävää nähdä, pitääkö Madonna pintansa yhtä uljaasti kuin meidän oma Airamme, Aira Samulin, jonka häkellyttävä tanssijan ura on jatkunut puolen vuosisataa. Tuskin kukaan kyseenalaistaa nyt, saako Aira hehkua, mutta varmaan jossakin vaiheessa hänellekin olisi joku mielellään osoittanut paikkaa takavasemmalla. Niin kuin varttuneiden luoma taide olisi laadullisesti kehnompaa, tai että  se oli pois nuoremmilta.

Toinenkin asia yhdistää näitä kahta rautaista naista: huoli ja vastuu kärsimyksestä. Tällekin olisi helppo irvistellä: voiko julkkiksen hyväntekeväisyys olla yhtä jaloa kuin taviksen.  Mutta jos Aira saa asemansa ansiosta huomiota mielenterveyspotilaille ja heidän omaisilleen ja miljoonia ihmisiä koskettava Madonna voi auttaa Afrikkaa, niin siitä vain.

Voiko elinvoiman säilyttäneitä taitelijoita sitten lainkaan verrata meihin tavallisiin tallareihin?  Minusta heistä ei ole normiksi eikä vastaavaa voi edellyttää keneltäkään.  Kankea, pyöreä ja hitaanpuoleinen immeinen voi elää yhtä rikasta ja hauskaa elämää kuin  säihkysääri. Mutta voivathan nämä ihmeelliset dynamot riemastuttaa meitä ihmisen nähtävästi ehtymättömillä mahdollisuuksilla.

Kommentit (10)

Anneli
11/10 | 

Nyt alkaa olla aika heitellä tuollaiset "mikä sopii mihinkin ikään-sukupuoleen-ihonväriin-ammattiin jne.jne"-jutut avaruuden mustaan aukkoon, koska sieltä ne eivät nykyisen tietämyksen mukaan palaa.

Mikään ei ole rajoittavampaa, kuin keinotekoiset, joskus aivan käsittämättömät kirjoittamattomat "säännöt". Älyttömämpiä ovat juuri ikään ja sukupuoleen liittyvät ikähaarukan loppupäässä, tai keskellä, riippuu taas kuka tätä lukee. Nuorten mielestähän ikääntyminen on kuin joku rangaistus ja sitä pitää hävetä.

Julkisuudessa hienosti ja rohkeasti esiintyvät, ikään ja mihinkään katsomatta, ovat aina arvostukseni ansainneet. Eletään ja annetaan muidenkin elää, kaikilla on muvampaa!

Hannele Haapala
12/10 | 

Minua tämä loputtoman nuoruuden ihannointi ihmetyttää. Vaikka kuinka sanotaan että jokainen taplaa tyylillään, yhteiskunnan valokeilassa pasteeraavat ikinuoret saavat tavallaan ihmetystä osakseen: miten voi olla noin kulahtanut ja ryppyinen.

maijatoppila
13/10 | 

Anneli, sanot hyvin että koko kysymystä on turha vatkata sen enempää. Totta on, että nuorien mielestä vanhuus on rumaa ja sen pitäisi ymmärtää väistyä taka-alalle. Toivon vain, että ikätoverit sallivat toistensa säihkyä omalla tavallaan. Sen ei pitäisi olla keneltäkään pois.

maarit uusitalo
14/10 | 

Madonna hyväkuntoinen,ok hän tekee työtä elättää perheensä,mutta keinot on mielestäni sopimattomat.
Revittely omien lastensa edessä on rumaa,onko se sen arvoista.
Sanotaan että lapset on tärkeimpiä maailmassa,kyllä tämmöiselle maailman tähdelle on näköjään julkisuus tärkeämpää.
50 vuotias nainen on 50v ja kuuluu näkyä elämän kokemus ja eletty elämä ,eikä se ole rumaa.
Vereslihalla hankittu kunto ja vartalo näkyy kyllä jossain,perheessä lapsissa yms.koskee kyllä miehiäkin.
Nuoret ei todellakaan pidä aikuisita jotka yrittävät näyttää teiniikäisiltä.

ranjagrönthal
15/10 | 

Minä en todellakaa ymmärrä mitä kaunista Madonnassa on. En pidä hänen musiikistaan, mutta myönnän että show on kokonaisuudessaan hyvin tehty. Siinä Madonna on hyvä. Mutta sitten se, että onko hän hyvä edustamaan ikäisiään ihmisiä. Vähän niinkuin hajuvesi lihapullissa. Tai viisivuotias, joka näyttää yksivuotiaalta. Kun katson Madonnaa tuntuu minusta koko ajan siltä kuin nainen ei tajuaisi vanheta. Vanheneminen on ihan tyylikästä.

leksa varpelaide
16/10 | 

Pitkän linjan muusikkona on tullut nähtyä yhtä sun toista ja voin taas kerran todeta, että tässä kolkassa maapalloa tiedetään miten kadehditaan. Kateus tunteena on muuttunut varmaankin turvalliseksi, sillä se me ainakin osataan. Miksi tuntea myönteisiä tunteita koska tämä kielteinen on hyvin hallussa?
Madonna taas tietää miten tehdään showta. Yhdentekevää meneekö live- tilanteessa kaikki nuotit ja askeleet kohdalleen, kokonaisuus toimii. Neljäkymmentä vuotta olen kuunnellut ja katsellut erilaisia estraditaiteilijoita. Yhtään esitystä en ole vielä nähnyt, jossa jokainen nuotti tai askel olisi ollut kohdallaan.
Enkä tiedä edes haluaisinko nähdä.
Madonna on myös tehnyt kaiken sen minkä n. 30 vuotta sitten lupasi. Raudanluja bisnesnainen. Sijoittanut myös omaisuutensa, jonka työllään on ansainnut, sen verran järkevällä tavalla jotta sitä voi kyllä kadehtia.
Yhtään kyseisen artistin levyä en ole kyllä vielä hankkinut. Olisikohan aika tukea viisautta ja ostaa nyt se ensimmäinen.
Ostin myös kaksi lippua konserttiin jossa kävin toteamassa, että totta tämä on.
t: leksa 59vee

Irja Myllymäki
17/10 | 

Kuuntelin tyttäreni kehotuksesta joitain Madonnan lauluja ...olihan niissä ihan tunnetta...Vaatteita olisin likalle pukenu enemmän päälle mutta tietysti kangas on kallista ostaa.. hyväkuntoinen mimmi!!

Anneliina
18/10 | 

Madonna käyttää kyseenalaisia keinoja saadakseen huomiota ja ilmiselvästi tärkein hänen esiintymisiensä motiivi on rahan tahkoaminen, ei muuta. Onko se sitten jotenkin ihmeellistä tai kadehdittavaa? Jos mies esittelisi näyttämöllä takapuoltaan ja muita elimiään samassa määrin kuin tämä Madonna, mies julistettaisiin sairaaksi itsensäpaljastelijaksi, mutta jostain syystä ihmiset haluavat töllöttää Madonnan alatyylistä itsensä esittelyä sillä tekosyyllä, että pitävät hänen musiikistaan. Joukossa tyhmyys tiivistyy. Tosiasiassa Madonna on pelkkä seksillä rahastaja ja ennen tällaisia kutsuttiin joksikin aivan muuksi kuin viihdyttäjiksi. Maailmassa on ennenkin ollut kansan vöyhäyttäjiä, mutta se pelkästään ei ole tae yhtään mistään.

Leanne
19/10 | 

Voi miten rajoittuneita ja kateellisia ihmiset jaksavat olla.

En ole Madonna fani, enkä ole innostunut vähäpukeisista esiintymisasuista. Mutta ei eletäkään enää -60 lukua, näin se vaan menee nykyään isoilla staroilla. Miehet pääsevät helpommalla kuin naiset, joiden täytyy näyttää iättömiltä ja hyvin hoidetuilta. Miks peittää kovalla työllä saatu kroppa säkkiin. Ei hän tietääkseni ole sentään vilautellu housutonta alapäätään autosta noustessaan, kuten esim. Britney. Harva nasiartisti on maailmanlaajuisesti pysyny noin suurena starana noin kauan, nostan hattua sille.
Töitä hän on tehny paljon tähteytensä eteen, annetaan hänen loistaa niin kauan kuin jaksaa.

aino
20/10 | 

Olen 58v ja rupsahtanut. En pahasti, mutta kuitenkin, harmittaa. (Liian paljon viiniä ja liian vähän uintia ja pyöräilyä, se näkyy vyötäröstä kaulaan asti!)Silti täytyy ihailla Madonnan raudanlujaa tyyliä,vaikka se onkin mennyt liian pitkälle kuntoilussa, esiintyminen toki vaati rautaista kuntoa.
Itse ihastuin häneen 1984 kun hän lauloi Band Aid-hyväntekeväisyyskonsertissa "LIke a virgin". Mikä tuoreus, ihana tyttömäisyys, liike ja persoonallisuus! Kateellinen en ole, mutta otettu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tympii, tökkii, pännii, ärsyttää! Onko ajassa, yhteiskunnassa, perheessä, mediassa, hallituksessa, anopissa, miniässä tai supermarketin sähköovissa epäkohtia, joista haluat nostaa äläkän? Anna tulla! Puhekuplia on paikka hyville puheenaiheille ja herätteleville mielipiteille.

Lähetä meille mielipiteesi. Valitsemme ja julkaisemme mielipiteitä journalistisin perustein.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla