Suuntaan useimmiten auton keulan Venäjän Karjalaan, kun koittaa omaishoitajan vapaiden aika. Vielä puolitoista vuotta sitten, kun vielä ajelin moottoripyörällä, usein katselin kartalta Venäjän Karjalassa sijaitsevaa Säämäjärveä ja sen ympäri mahdollisesti kulkevia teitä. Järven etelärannan hietikoilla olin jo käynytkin ajelemassa. Mielessä pyörivät kuitenkin usein itä- ja pohjoisrannan pienet karjalaiskylät, joista Suomeen muuttaneita ihmisiäkin tunsin joitakin. Kesällä 2016 tapahtunut traaginen lasten kesäleirin veneonnettomuus palautti taas järven mieleeni. Tarkoitukseni oli kiertää koko järvi, mutta autostani loppuivat maasto-ominaisuudet kesken, ja minun oli käännyttävä takaisin. Paikalliset kertoivat, että yhden joen yli ei kulje kelvollista siltaa, joten maasturillakaan ei heidän mukaansa olisi ollut mahdollista koko järveä kiertää. Petroskoilaisten enduro-motoristituttavieni mukaan järven pystyy kuitenkin prätkällä kiertämään. Tiet ja kylät olivat kyllä sen verran mielenkiintoisia, että suosittelen lämpimästi seikkailumotoristeille kierroksen yrittämistä. Minun yrityksestäni syntyi alla oleva videofilmin pätkä. Ja paljon muistoja - aina suden jäljistä lähtien.

 

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

Joensuu

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (2)

Marko
3/2 | 

Kiitokset taas mielenkiintoisesta videosta .on ollut ilo lukea siun reissukertomuksia .Kyllä tuo venäjn kiertely on ihan kivaa mutta erittäin rasittavaa puuhaa etenkin kun koluaa noita hiekkateitä tullut itekin onkiin verran ajeltuu mutta enempi kannaksen puolella t.marko

Ilkka Pirhonen
Liittynyt3.6.2014
4/2 | 

Kiitos kommentistasi Marko. Nuo soratiet ovat ainakin prätkällä ajaessa kuntoa vaativaa touhua. Autolla nyt menee aika vaivattomasti, jos nopeuden saa pidettyä yli 10 km/h. Kaverini Willimies ja Willilady tekevät blogikirjoituksia aika paljon Kannaksen alueen nähtävyyksistä (www.willimiehenjaljilla.blogspot.com). Laita vaikka sähköpostia, niin saadaan vaihtaa kokemuksia ja reissuvinkkejä. Uutta on tulossa, jahka ehdin leikkaamaan. Kaksi viikkoa sitten kävin maasturiretkellä Tolvajärven - Vegaruksen suunnalla. Ei yltänyt lähellekään 10 km/h nopeuteen kaikin paikoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla