Moni ikäiseni ja erityisesti minua ja vaimoani vanhempi ihminen esittää itsekseen otsikon toivomuksen.  Voi kun lapset edes soittaisivat, kun asuvat niin kaukana, etteivät kovin montaa kertaa vuodessa käymään ehdi. Niillä on ruuhkavuodet menossa. Täytyy luoda uraa ja hoitaa lapset ja vaikka mitä muuta. Ymmärtäähän sen, kun omaa nuoruuttaan muistaa. Moni sukupolveni ihminen on saanut laillani kotoaan sellaisen toimintamallin, että ei pidä tuppautua. Käytännössä tämä usein kääntyy meitä itseämme vastaan siten, että emme soita lapsillemme, kun emme halua tuppautua. Emme, vaikka mieli tekisi kysellä kuulumisia. Mieluummin odotamme kotona, että voi, kun soittaisivat useammin.

Omalla kohdallani maailma on ollut minulle armollinen. Lapset ovat pitäneet yleisesti ottaen todella hyvin yhteyttä. Emme ole päässet vieraantumaan toisistamme. Kuitenkin, kun tänä kesänä nuorimmainenkin lähti kesällä armeijaan, jäimme vaimon kanssa kahden. Ei tarvinnut mennä kuin alkusyksyyn, kun alkoi tuntua, että voi, kun soittaisivat vähän useammin. Olisi niin mukava kuulla kuulumisia. 

Ja silloin minulla syttyi lamppu! Välillä tuntuu, että isompiakin kokonaisuuksia johdetaan hymyssä suin selfieitä ottamalla. Miksi ei siis samaa menetelmää voisi soveltaa myös tähän omaan Pirhosen klaaniin? Ryhdyin ottamaan joka perjantai itsestäni ja vaimosta tuon yllä olevan kuvan kaltaisia selfieitä. Joskus humoristisia ja joskus taas lähes asiallisia. Niinhän maassa on tapana. Sitten lähetin kuvan kaikille lapsillemme ja toivotin hyvää viikonloppua. Ei mennyt kuin kuukausi, niin saapuvien puheluiden määrä kolminkertaistui. Ja jos lauantai-iltaan mennessä ei ole kuvaa ilmestynyt, niin aina joku soittaa ja kysyy, että mikä teille on tullut, kun ei kuvaa ole vieläkään saatu!

Jokainen voi kokeilla tykönänsä. Uskon toimivan muuallakin.

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (3)

hyvä idea
4/3 | 

Onpa mukava muistamistapa tuo valokuvan ottaminen. Siis nimenomaan selfien ottaminen ja lähettäminen lapsille. Tuo tulee ehkä käyttöön joskus minullekin; paitsi, että mies ei halua itseään kuvattavan, joten...

terja
5/3 | 

Hei loistava idea!!! Tähän tarkoitukseen minäkin voin suostua selfien ottamaan. Ja miten tärkeä myös lapsille, että näkevät miten kotona voidaan! Kiitos hyvästä ideasta :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla