Eilinen torstai meni mukavasti isoja teitä ajellessa. Ja yön aikana videokin oli latautunut bittiavaruuteen. Liekö sitten siitä johtunut, että aamulla ei netti toiminutkaan. Jutun viimeistely jäi näin ollen Karhumäkeen, jonka läpi ajelen poistuessani Poventsasta, jossa olin yötä. Mutta tämän päivän touhuista enemmän illalla, kunhan pääsen Petroskoihin.

Eiliseen iltaan liittyy pieni hauska yksityiskohta. Olin menossa mökkikylän rantaan Äänistä ihailemaan, kun moskovalainen pariskunta tuli juttusille. Ilmiselvästi olivat juttuseuraa vailla, kun kutsuivat minut shashlikeja grillaamaan. Väsytti sen verran, että yritin kieltäytyä. Ei onnistunut. Sitten alkoi votkan tarjoaminen. Näin jo mielikuvissani krapulaisen aamun edessäni. Venäjällä on nimittäin todella vaikeaa kieltäytyä juopottelusta kyseisessä tilanteessa etenkin kun on jo varttitunnin istunut ja tarinoinut. Nyt oli kuitenkin onni myötä ja sain vuosisadan oivalluksen. Esitin tekosyyn, joka sai niin suurta ymmärtämystä osakseen, että isäntäväki suorastaan pyyteli anteeksi, kun olivat viivyttäneet minua. Eikä syykään ollut tekosyy, vaan vain hieman liioiteltu totuus. Valitettavasti juttu perustui suomalaisen ja venäläisen kulttuurin eroihin ja kielelliseen kikkailuun. Tästä johtuen keinosta ei ole yleiseen käyttöön ja sen selittäminen veisi kohtuuttomasti aikaa, joten siirrytään videon pariin.

Lisää kuvia tästä linkistä.

 

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

Joensuu

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla