Tämän viikon tarinan piti käsitellä mökkeilyä Venäjällä, mutta käsi on vieläkin paketissa, enkä näin ollen ole yksinkertaisesti ehtinyt yhdellä sormella tarinaa naputella. Sen verran paljon kertyi kokemuksia! Pahoittelen.

Tänään perheessämme oli kuitenkin merkittävä päivä. Viimeinen kotona asuvista lapsistamme eli nuorempi pojista lähti suorittamaan varusmiespalvelustaan. Koko maassa tänään astuu palvelukseen noin 12500 alokasta. Tilanne on täysin uusi. Olemme ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin vaimon kanssa kaksin! Luulen, ettei tästä meille isompia parisuhdekriisejä synny. Sen verran meitä on jo elämän mankeli murjonut.

Itse suoritin varusmiespalvelukseni Rajavartiolaitoksen Sissikomppaniassa Imatran Immolassa. Muistot tuolta ajalta ovat pääosin positiivisia. Ajat ovat siitä paljon muuttuneet. Uskon kuitenkin, suurin maanpuolustuksellinen viisaus, jonka Immolassa opin, pitää paikkansa vieläkin, ja siksi sen pojallenikin matkaevääksi annoin: "Vaikka kuinka väsyttää, on nälkä, vituttaa, palentaa ja lomat eivät ole pyörineet toivotusti, niin muista. Sinä pääset sieltä joskus pois. Terveenä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Eikä sinun koskaan tarvitse oikeasti pelätä, minkä puun takaa joku hyökkää riistämään henkeäsi. Silloin, kun nyt opettelemiasi taitoja joudutaan oikeasti käyttämään, mikään näistä ei ole varmaa. Toimi aina elämässäsi mahdollisuuksiesi mukaan siten, että voisimme välttää näiden taitojen käytön tositilanteessa."

Sinne se poika bussiin meni muiden mulipäiden mukana. Iloisesti vilkutteli mennessään.

 

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla