Sanotaan, että ei ole olemassa miesten ja naisten juttuja. Minä olen oppinut viimeisen kuuden vuoden aikana melkoisen paljon naisena olemisesta. Väittäisin, että on hyvin vähän viisikymppisen naisen asioita, joista en olisi edes jyvällä. Se kun tuo vaimo tarvitsee jotakuinkin kaikessa apuja. Molemmille, niin miehille kuin naisille, tekisi joskus hyvää päästä muutamaksi kuukaudeksi kokeilemaan toisen roolia.

Mutta sitten noiden varsinaisten naisena tai miehenä olemisen lisäksi ovat vielä ne ihan arkiset jutut. Auton renkaiden vaihdot, pyykin pesut sun muut. Kyllähän niitä voidaan omien voimien rajoissa tehdä ristiin vaikka miten. Ja on tehty, mutta ei aina ymmärretty. Niin kuin nyt tuota pyykinpesukonetta ja kuivausrumpua!

Kyllä minä ymmärrän, että auton nopeusmittarissa on lukemat 250 km/h saakka, vaikkei se kulje kun 165 km/h. Mutta mitä ihmettä tekevät pyykinpesukoneessa ja kuivausrummussa ne kilot? Meillä on kahdeksan kilon pesukone. Normaali lakanasatsi sisältää yhden parisängyn aluslakanan, kaksi petauspatjan päälle laitettavaa normaalikokoista lakanaa, kaksi pussilakanaa ja kolme tyynyliinaa. Ne kun laittaa koneeseen, niin se on täynnä kuin kirveen silmä! Ja painoa vain 3,5 kiloa. 

Soitto valmistajan asiakaspalveluun. Hyvin suomea puhuva virolaisneito selittää, että kilot tarkoittavat kuivan pyykin painoa. Siis sitä määrää, jonka kone jaksaa pyörittää. Kysyn, että kun minut on opetettu, ettei saa laittaa enempää kuin sen, mikä koneeseen survomatta mahtuu. Pitää kuulemma paikkansa. Käsi pitää mahtua vapaasti pyykin ja rummun yläosan väliin. No, meidän tapauksessamme tämä tarkoittaa kolmen kilon pyykkimäärää. Konetta ostettaessa myyjä vakuuttavasti selitti, että kahdeksan kiloa on niin paljon pyykkiä, että tällä kyllä pesee isommankin perheen pyykit. Ei olisi pitänyt uskoa myyntimiehen puheisiin. Myyjän logiikalla kahdeksan kilon koneeni onkin vain kolmen kilon kone! 

En minä ymmärrä näitä naisten juttuja! Ja kuivausrumpua ei vielä ole edes käsitelty. Niin, nopeusmittarissa lukee isompi lukema vain sen takia, että samaa mittaripohjaa käytetään useammassa mallissa. Noin niinkuin rouvasväelle tiedoksi, jos sillä nyt mitään merkitystä on.

Ilkka Pirhonen

Omaishoitaja

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (2)

3/2 | 

Minä en ole uskonut noihin kiloihin enää vuosikausiin. Koneiden koko on pienentynyt, mutta kilomäärät kasvaneet. Minulla on kokemusta pyykkikoneiden ostosta jo kuusikymmentä vuotta. Ja samalla koneiden kestävyys on supistunut koneen ulkomittojen pienenemisen verran. Se on sama ilmiö kuin autoissa. josain vaiheessa autotehtaat huomasivat, että heiltä loppuu työt, jos autot kestävät liian kauan ja ovat helppoja ja halpoja korjata. Oikein ikävä tulee Amazonia.

4/2 | 

Lähtökohta pohdintaan on pesukone, jota minä naisena käytän päivittäin, joku päivä usemmankin kerran. Tässä yksi päivä se teki stopin.Piti ruveta miettimään, mikä olisi ratkaisu, kun kone on erinomaisen tärkeä. Olin kerran vienyt sen korjaajalle, en siis yksin vaan sain apua pojaltani, oli ilta jolloin hänkin voi auttaa. Stoppipäivänä tuli kuitenkin sukulaismies käymään, jolloin valitin hänelle ja hän purki konetta tarpeellisen määrän ja toimenpiteen jälkeen sain taas pestä pyykkiä ja ihan samana päivänä. Sitä vain halusin sanoa, että kyllä mies on pesukoneenkin kannalta tärkeä, en oikein usko, että naiset yleensä ovat niin teknisesti kiinnostuneita tai sitten olen väärässä. 

Miten kestäviä nykyiset laitteet ovat,  se on joka kerta yllätys. Ehkä se kallein saksalainen kestää, olihan Amazonikin aikanaan kallis, tosin ruotsalainen. P-kolli

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla