En voi sanoa, että mieleni pahoittaisin tai isommin hermoilisin, mutta joskus aina ärsyttää. Tämä sopulimainen laumasieluisuus. Se näkyy tv-ohjelmissa. Kun alkaa tulla tietokilpailuja, niitä tulee joka kanavalta. Ja vaikka maata hetkeksi vaihtaa, niin samat formaatit pyörivät joka paikassa. Sama selviytymisformaateiila, laulukisoilla ja kakilla muilla mahdollisilla. Ja nyt näyttää sille, että sama hyvän idean kierrättäminen on tullut lehtiin. Yhtenään on otsikoita: Kymmenen asiaa, jotka aina olet tehnyt väärin tehdessäsi tätä juttua. Miksi ihmeessä näissä jutuissa on aina negatiivinen perusvire? Ootko ihan pöljä? Kengännauhoja sitoessa olet osannut tehdä näin paljon väärin! Miksi ei voida kerto niistä kymmenestä asiasta, jotka olemme tietämättämme tehneet aina oikein?

Mutta asiaan. Minulla on aina ollut erittäin kuiva iho. Sekä hilseilevä ja kutiava päänahka. Pari vuotta sitten olin juuri ajanut pääni kaljuksi, kun menimme vieraisille vanhan appiukkoni luo. Vanha mies alkoi heti leukailemaan, että oletko johonkin moottoripyöräjengiin liittynyt, pää on kalju? Kasvatatko seuraavaksi pukinparran ja alat käyttää liivejä, joita et ota nukkuessasikaan pois? Selitin ettei nyt ihan siitä ole kyse. Hoidan kuivan, kutisevan  ja hilselevän päänahkani kuntoon syksyyn mennessä. Voitelen, harjaan, hieron ja teen vaikka mitä temppuja, että jotenkin selviytyisin talven yli. Appiukko katsoi hymyillen ja totesi, että pese rasvalla. Kertoi sitten käyneensä samantapaisten vaivojen takia pari kuukautta sitten lääkärissä ja lääkäri oli moisen neuvon antanut.

Minä suurinpiirtein niiltä istuimilta suuntasin apteekkiin ja ostin tuubin vähärasvaista ja hajusteetonta kosteuttavaa perusvoidetta. Kalju pää kesti hyvin puhtaana. Ja ilon aihe löytyi heti, kun hiukset alkoivat syksyllä saada pituutta. Hilse ja kutina olivat pois! Kun pesin shampoolla hiukset, oli pesu suoritettava kaksi tai kolme kertaa viikossa. Voidetta käytettäessä, ja etenkin pitemmillä hiuksilla, pesu on tehtävä kolme tai nejä kertaa viikossa. Ehkä kerran kuukaudessa tai kahdessa saatan käyttää perinteistä shampoota. Appiukko kuoli muutama kuukausi neuvon antamisen jälkeen. Minä pesen hiukset edelleen vähärasvaisella perusvoiteella.

Ja minulle on aivan sama, montako asiaa teen hiuksieni pesussa väärin. Olen lopputulokseen tyytyväinen ja se riittää.

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla