Joulukuussa alkanut työttömyysjakso jäi kuukauden mittaiseksi. Vuoden alusta olen taas ollut vanhassa tutussa paikassa töissä. Valitettavasti vain helmikuun loppuun. Mennessä nähdään, kuinka äijän käy. En kuitenkaan vaivu paniikkiin.

Nyt 75-vuotias äitimuorini oli kaksikymmentä vuotta sitten meidän poikien hienoisen hymyilyn kohde. Kertoili asioita useampaan kertaan. Ja kieltämättä luonteenpiirre on voimistunut iän myötä. Tai en minä tiedä, voiko tuota luonteenpiirteeksi sanoa. Ei vain muista kaikkia asioita. Tai oikeammin sitä, kenelle niistä on jo kertonut.

Kotipuolessa sanotaan, että tekijäänsä tervaskanto, sukuhensa suopetäjä. Olen jo joitakin vuosia sitten huomannut, että saatan silloin tällöin kertoa jonkun asian kahteen kertaan. Asia ei ole isommin haitannut. Vaan nyt hieman nolottaa. Kollegan kanssa syödään usein yhdessä. Ollaan niin monta vuotta tehty töitä yhdessä, että tulee puhuttua paljon muutakin kuin työasioita. Paljon ja paljon. Määrällisesti kyllä, mutta minun puoleltani aihepiiriltään aika suppeasti. Lähinnä moottoripyöräilystä ja crossfitista. Ja kaikesta niihin liittyvistä asioista. Sekä Venäjän matkailusta.

Eihän siinä muuten mitään, mutta kun entistä useammin kaveri toteaa, että "siitä kerroitkin jo alkuviikosta". Hittolainen! Minähän alan olla kuin äitini! Kyllä minä työasiat muistan, mutta en sitä, kenelle olen minkäkin jutun jo puhunut. Taitaa elämässä tapahtua liian vähän, kun pitää samoja juttuja toistella. Tai sitten on juttukavereita liian vähän. Mistä tätä tietämään. Hiljaakaan en osaa olla, joten antaa palaa jatkossakin. Hyvät kaverit kertovat jutun jo kuulleensa.

 

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla