Kun nuoruudessamme vaimon kanssa tapasimme, musiikkimakumme olivat varsin kaukana toisistaan. Vaimo oli ikänsä ollut rock-mimmi ja minä taas varhaisessa teini-iässä tajusin paritanssien soveltuvan erinomaisen hyvin vastakkaiseen sukupuoleen tutustumiseen. Vuosien myötä lähestyimme toisiamme tässäkin asiassa tosi paljon.

Seitsemän vuotta sitten vaimo vietti lähes puoli vuotta sairaalassa. Puhjenneen aivoverisuonen korjausleikkauksen komplikaationa tulleet aivoinfarktit vaativat pitkän kuntoutumisen. Vaimon hyvä ystävä Anki kävi sairaalassa katsomassa viikoittain. Kerran sitten esitteli: "Hei Jaana, kuunteles kun löysin uuden bändin. Tästä sinä varmasti pidät." Ja vaimohan piti. Niin Anki sitten työnteli vaimoa pitkin käytäviä pyörätuolilla. Molemmilla korvanappikuulokkeet korvissa ja hirmuinen meno päällä.  Volbeat valloitti jälleen kaksi naista.

Vaimon kotiuduttua sairaalasta kävimme alkuvuosina vanhemmalle väelle tarkoitetussa Ilovaarirockissa. Sittemmin se jäi ja olemme keskittyneet sivusta seuraamaan Ilosaari-rockin nuorten touhuja kaupungilla ja kuuntelemaan musiikkia sen vähän, mitä kotipihallemme kuuluu. Aina on kuitenkin kulkenut puheissa ajatus, että sitten mennään mekin, kun Volbeat tulee Ilosaari-rockiin. Nyt se pentele sitten tulee! Minulle tuli hätä ja hyvä mieli yhtä aikaa. Vaimo oli ihan täpinöissään, kun kuuli asiasta. Ja minä hädissäni, että miten ihmeessä pärjään toispuoleisesti halvaantuneen ja siten liikuntarajoitteisen vaimoni kanssa nuorten seassa. Vaikka kuinka pystyisikin avustettuna liikkumaan. Tai ajatelkaa huviksenne vaikka bajamajaretkeä bajamajaretkeä!

Tässä vaiheessa tuli avustaja ja festivaalien hyvät järjestelyt hätiin. Avustaja totesi, että jos kerran vaimo haluaa, niin kyllähän me kolmisin onnistutaan käymään. Ja työajoista ei tässä yhteydessä suuremmin välitetä. Nyt on kuulemma hänen vuoronsa olla joustava. Ja myös festariorganisaatio osoitti olevansa maineensa veroinen. Yli 65-vuotiaat pääsisivät juhliin ilmaiseksi, mutta me olemme sen verran nuoria, että joudumme liput ostamaan. Avustaja sen sijaan pääsee ilmaiseksi! Ja esiintymislavan lähellä on korokkeita pyörätuolilla liikkuville! Ja pyörätuolilla meidän täytyy mennä, sillä vaimo ei ole niin varma kävelijä, että kävellen uskaltaisimme lähteä. Bajamajareissut ratkaistaan sillä, että mennään tarkasti Volbeatin esiintymisaikaan ja huomioidaan asia päivän ruuissa ja juomissa. 

Suunnitelma oli parin kuukauden selvän oton ja pyörittelyn jälkeen valmis. Torstaina oli aika ostaa liput. Nyt on hyvä mieli kaikilla. Me menemmekin rock-festareille! Vähän vielä jännittää.

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla