Vaimon lääkärinlausunnot, joita tarvitaan Kelan hakemuksia varten, alkavat nykyään usein sanoilla "ulkoinen olemus huoliteltu". Vaimo teki työurastaan suurimman osan korukivien hionnan parissa. Aluksi omassa pajassaan kiviä hioen, myöhemmin opettaen. Toki mukana oli myös lasi ja sen työstäminen, mutta aina enemmän tai vähemmän sellaista työtä, jossa kaikennäköinen likaantuminen oli mahdollista. Niinpä töihin ei sitten kannattanut isommin laittautua, koska hetken kuluttua naama saattoi olla vaikka missä liassa! Nyt, kun työt on todettu hänen osaltaan tehdyksi eli vaimo on työkyvyttömyyseläkkeellä, hän on ottanut menetettyjä meikkituokioita takaisin.

Alkuaikoina minä jouduin osallistumaan ihan konkreettisesti meikkaamiseen. Opin laittamaan pohjavoiteet ja tekemään häivytyksen - muun muassa. Ajan myötä kordinaatiokyky parantui apraksian antaessa pikkuhiljaa periksi, mutta joka-aamuinen meikkaaminen sitoi silti minut reiluksi puoleksi tunniksi kylpyhuoneeseen. Jonkun oli nimittäin avattava purkit ja purnukat! Aikani asiaa katseltuani löysin pienen sisäisen innovaatio-insinöörini. Keksin meikkilankun - jokaisen yksikätisen naisen ystävän.

Tarvitaan 4 cm x 16 cm x 40 cm -kokoinen lankku tai puulevy.

Lankkuun porataan huulipunapuikkojen, ripsivärin, siveltimien sun muiden vekottimien kokoisia reikiä. Ei kuitenkaan läpi asti. Lisäksi lankkuun jätetään vapaita alueita purkkeja varten. Näille vapaille alueille liimataan tarranauhaa, ja vastaavasti purkkien pohjiin liimataan tarranauhat. Ripsivärin reikään kannattaa vähän laittaa reunoille, että putkilo kestää paikoillaan kierrettäessä.

Seuraavaksi alustalle asetetaan liukuesteeksi pala ohutta kumimattoa.

Lopuksi lankku kumimaton päälle, purkit ja purnukat paikalleen ja miesten huijaaminen voi alkaa! Eikä tarvitse apumiestä. Idean saa vapaasti kopioida tai ottaa kaupalliseen käyttöön. 

Ilkka Pirhonen

omaishoitaja

cooking.snowman@gmail.com

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Erinomainen keksintö, näin se menee, että niitä oivalluksia syntyy tarpeesta. Oikein hyvää syksyä edelleen toivottaa P-kolli

Vierailija
5/3 | 

Kyllä sinulta näitä loistavia ideoita tulee! Tämäkin älyttömän hyvä. Onneksi eksyin tänne blogiisi. Kaikkea hyvää teille! T. Terja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla