Illaksi ilmakin jäähtyi.
Illaksi ilmakin jäähtyi.

Nuorena valitin talvella kylmää ja kesällä kuumaa. Syksyllä ja keväällä oli sitten liian loskaista. Jossain vaiheessa havahduin, että eihän tässä ole mitään tolkkua. Johonkin on oltava tyytyväinen.

Päätin sitten tykätä lämpimästä. Kolme vuotta meni itseään psyykatessa, mutta sitten siitä alkoi oikeasti pitämään. Nykyään ei ole koskaan liian kuuma. Ei sen puoleen, tulen toimeen myös talven pakkasten kanssa.

Vaimo on ollut aina paljon ehdottomampi.

Lämmin, lämmin, lämmin. Kolme parasta säätä vuoden kierrossa. Jos on ollut todella kuuma, niin hän aina jotain keksi, millä lievitettiin oloa. Vaan toista on ollut sairastumisen jälkeen. Alkuvuosina, kun autossa ei ollut ilmastointia, matkailu helteellä oli kärsimystä. Lapsenomaisella tuskaisuudella vaimo sanattomasti kertoi, että hänellä kuuma ja vaatteita pitää vähentää. Eihän sitä voinut viimeistä paitaa pois heittää. Nyt on sitten auto, jossa on ilmastointi. Automatkailu helteellä on nautinto.

Viime lauantaina käytiin sitten kyläilemässä vähän etempänä. Mutta kun helle jatkui jatkumistaan, eikä aina voi olla reissussakaan, niin sitten oltiin sunnuntai X:nä kotisohvalla. Ja riideltiin.

Sillä tavalla aivoinfarkti on vaikuttanut, että kun olo tukala, niin vaimo ei osaa sitä käsitellä, vaan tuskaisuus purkautuu sitten kiukkuisuutena. Ja minä ainoana paikalla olijana kiukun kohteena. Välillä tuntui, että ihan sama, mistä oli kysymys, niin ymmärtämisen yrittäminen johti vain entistä suurempaan kiukkuun ja huutoon. Sitten otettiin pienet päiväunet ja uusi yritys. Vihdoin alkoi selviämään. Vaimo oli vain yrittänyt selittää niin vaikeita asioita, että vaati useamman sanattoman yrityksen ennen kuin ymmärsin. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Illaksi ilmakin jäähtyi. Kyllä on mukavaa, kun on lämmintä. Joskus vaan tuntuu, että olisipa mukava, jos olisi ajatusten lukija.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ei tässä näin pitänyt käydä. Ilkasta tuli omaishoitaja yhdessä yössä.

Ilkka Pirhonen on 57-vuotias mies Joensuusta, samanikäisen vaimonsa omaishoitaja. Blogissaan Ilkka tuo esiin omaishoitajan arjen – ja irtiotot – kiertelemättä. Välillä mies karauttaa pollantyhjennysreissulle maailman ääriin. Tai ainakin Venäjän laidalle. Tälle läntiselle.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla