KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Lehteen tulevien kuvausten taustalla on paljon näkymätöntä työtä. Kirjoitin ET-lehden käsityönumeroon monta sivua trendeistä ja kivoista käsityöjutuista. Lankoja ja muuta hauskaa piti käydä hakemassa liikkeistä lainaksi. Niitä pitää aina ottaa liikaakin, koska ikinä ei voi tietää, mitä kaikkea siinä kuvassa käytetäään.

Hain helsinkiläisestä Fiinaneuleesta paljon ihania lankoja ja puikkoja kuvauksiin. Fiinaneule on osoitteessa Simonkatu 12, aivan Helsingin keskustassa.

fiinaneule.fi

Graafikko Outi Liinamaa asettelee studiolla kuvaustaustalle lankoja. Valokuvaaja Juha Salminen virittelee kameratelinettä.

Tämä kätevä lankakeräkotelo jäi lopulta pois lehtijutusta. Sen hinta Fiinaneuleessa on 24 euroa.

Kotelo menee kätevästi kasaan laukkuun silloin, kun sitä ei tarvita.

Paimiolainen Succaplokki tekee iloisia neulontatarvikkeita kierrätysmateriaaleista. Sukanpingotinpari maksaa 29,50 euroa. Se on valmistettu 4 mm paksuisesta kierrätysmuovista. Sukanpingoitin on tarkoitettu valmiin neulotun sukan viimeistelyyn. Kostuta sukka ja jätä kuivumaan plokkiin. Plokkaus muotoilee sukan ja siloittaa neulepinnan. Etenkin palmikko- ja pitsisukat aukenevat plokkauksessa kauniisti. Sukkaplokki toimii myös hyvänä mallijalkana neuloessa, jolloin saat siitä mittoja.

succaplokki.fi

Fiinaneuleen nyörihaarukalla, 9,60 e, on helppo punoa nyöriä.

Fiinaneuleesta kuvauksiin lainattu Prym Ergonomics on uudenlainen puikkoinnovaatio. Puikon varsi on keskeltä kolmion muotoinen ja muuttuu sulavasti pyöreäksi kärkeä kohden. Kolmion muotoinen halkaisija tekee puikosta hyvin käteen istuvan sekä sujuvasti työssä luistavan, sillä siinä on vähemmän koskestuspintaa silmukoihin. Ote puikosta on kevyempi ja rennompi kuin pyöreää puikkoa pidellessä.

Puikoissa on pisaran muotoinen kärki. Kärjen muotoilu optimoi silmukan neulomisen: puikko nappaa silmukan kyytiin eikä se pääse luiskahtamaan vahingossa pois. Tämä helpottaa myös aloittelijan neulomista sekä nopeuttaa kokeneen neulojan työskentelyä. Pisarakärjellä on helppo neuloa useampi silmukka yhteen kavennuksia tehdessä.

Linkki valmistajan sivuille: https://prym-ergonomics.com/fi/

Ämpärillinen herkkuja! Vie käsityöfriikille lahjaksi kätevä taskullinen sanko, johon on pakattu niin lankoja ja puikkoja kuin ompeluseurojen viinipullokin.

Nikkari-työkalu-säilytys sopii niin tee-se -itse -miehille ja puutarhatöihin kuin laukuksi käsityökurssille lähtiessä. Sankoon mahtuu yli 40 tarviketta, jotka ovat kätevästi omissa lokeroissaan. Hinta 25 euroa.

nikkari.net

Korumaisen Clover-langankatkaisijan voi ottaa lentokoneeseen. Tämä lainattiin kuvauksiin Louhittaren luolasta, joka on ihana lankakauppa Haukiputaalla.

louhittarenluola.fi/

Itse tehty –merkki kruunaa käsityön, texomer.com.

Louhittaren luolan ihanilla langoilla on myös kauniita nimiä, kuten Väinämöinen. Lanka pussukka on Kerästä, kera.fi. Hauska Knitting is not a crime -paperi on Succaplokista.

Halusin kuvauksiin mukaan kauniita ja moderneja, hassujakin kirjontatöitä. Sain niitä tekstiilitaiteilija Eija Pöyryltä. Kirjontakehyksessä on värikäs ja moderni työ kesken.

Kirjontaa voi käyttää luovasti myös pussukoihin ja vaatteisiin. Kirjonta vaikka takin helmassa tai hihansuussa tekee siitä täysin uniikin.

Tyyli vapaa! Saat seinätekstiiliin modernia tvistiä, kun kudot sen omaan tyyliisi iloitellen. Uniikki ryijy on hauska yksityiskohta kodin sisustuksessa, ja useammasta pienestä ryijystä teet upean kollaasin. Ryijynkutominen tempaa mukaansa, ja pientä kirjontakehystä voi kuljettaa mukana vaikka käsilaukussa.

Vanerinen kirjontakehys koosta riippuen 9–26 e. lankava.fi

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla