Kirjoitukset avainsanalla kaffekievari

Löysin eräältä Facebookin käsityöpalstalta tiedon, että Helsingin Pitäjänmäen asemaa vastapäätä on kahvila, jossa on kangaspuut. Tämä kuulostaa niin mahtavalta liikeidealta, että lähdin piipahtamaan Kaffekievarissa. Jo heti ovella aistii kivan, boheemin tunnelman, kuin isokokoinen olohuonen. Kaikki pöydät ja tuolit ovat eriparia, on pirttipöytäkalusteita, plyysisohvaa ja rottinkia. Seiniä ja kattoa koristavat kudotut tekstiilit. 

Tiina Launonen toteutti pitkäaikaisen unelmansa avatessaan elokuussa 2017 kahvila Kaffekievarin Pitäjänmäelle. Se on kaupunginosan ainoa kahvila. Arkisin tarjolla on lounasta ja viikonloppuisin aamupala.

-  Halusin sellaisen äänimaailman kahvilaan, että mikään ei kolise. Räsymatot ovat tärkessä osassa täällä, sillä olen kutonut niitä kattoon pehmentämään akustiikkaa. Olen juristi, kirjapito- ja lakipalvelu on sekin vielä olemassa. Mutta tässä työssä saa olla luovempi! Kokiksikin opiskelin nuoruudessani.

- Kävin Espoossa Leppävaaran kudonta-asemalla kudontakurssin ja innostuin kovasti. Ostin omat kangaspuut, jotka ovat nyt täällä kahvilassa. Ne eivät vie asiakaspaikkoja, sillä tähän ei saisi yli 25 missään nimessä. Kutojia ei ole vielä montaa käynyt, mutta enpä ole ehtinyt markkinoidakaan, kun olen keittiössä koko ajan. Kokki on hakusessa. Kudontamaksu on 8 euroa päivässä ja loimimaksu 4 euroa metriltä.

Moni on kuulemma kysellyt kutoma-aikaa, mutta yhden päivän varaaminen kutomiseen tuntuu monille vaikealta. Outoa, sillä tännehän voisi tulla kavereiden kanssa hengailemaan. On lautapelejä viihdykkeeksi ja ihan kangaspuiden vieressä on mukava löhösohva.

Asiakkaita käy muuten kivasti, on anniskelua, ruokaa ja kahvileipää, vähän kaikkea.

Kaffekievari on varmasti rento paikka istuskella iltaa: listalla on pienpanimoiden oluita ja useita viinejä, ja hyllyssä on kattava kokoelma seurapelejä. Joskus ohjelmassa on myös pienimuotoisia konsertteja. Myös neulekahvila kokoontuu täällä kerran kuussa.

Kievarin kalkkunatoast on suosituin annos. Hyvää oli ja erityiskiitos kierrätysfarkuista tehdystä aterinpussista ja pöytäliinasta.

Edessä oleva jykevä penkki on stadionilta. Sieltä sai käydä sahaamassa sopivia palasia. Maalipinnalla se sai uuden elämän ravintolassa.

Arkilounaalla on kasvispohjainen keitto (6,50 e), johon voi lisämaksusta (3 e) tilata kipollisen proteiinilisää, esimerkiksi nyhtökauraa tai palapaistia. Soppa annostellaan itse noutopöydästä, jossa tarjolla on myös tuoretta leipää. Ja taas huomioni kiinnittyi kierrätysfarkkuihin, hauska verhoidea!

Syyskuussa 1992 kahvilan tiloissa sijaitsi SYP:in konttori, jonne iski niin kutsuttu kakkuryöstäjä. Pankkiryöstäjä oli tuonut henkilökunnalle täytekakun mukamas suurtalletustaan juhlistaakseen, mutta pankin rahat lähtivät rosvon matkaan.

Vohveleita on tarjolla päivittäin.

 

Ihanat farkkutyynyt!

Tarjolla oli itseleivottua kakkua ja pullaa sekä lähileipomoista ostettuja croissantteja ja Annan suklaatehtaan konvehteja.

 

Tiina on tehnyt vanhasta nahkarotsista hauskan taulun kahvilaan.

KAFFEKIEVARI

Pitäjänmäentie 19,

p. 050 3771027

Arkisin 10-20 ja la ja Su 10-18

www.kaffekievari.fi
www.facebook.com/kaffekievari

Brittiaamiainen viikonloppuisin 13,90 e, keittolounas alk. 6,50 e, salaatti 10,90 e, kakkupala 4 e, suodatinkahvi 2,80, cappuccino 3,50 e, vohvelit makealla/suolaisella täytteellä alk. 5,90 e.

Kommentit (5)

alex1999
4/5 | 

Call +18333340433 & get instant resolution for all printers, queries.Get 24x7 supports by dialing printer, Scanners customer care toll free US phone number +18333340433. To fix any Printer, <a href="https://printersupportnumber.com/"> Printer technical support number </a>, <a href = "https://printersupportnumber.com/ "> Printer Customer Service Phone Number </a>, <a href="https://printersupportnumber.com/"> Printer Customer Support Phone Number </a>, <a href =" https://printersupportnumber.com/ "> Printer Technical Support Phone Number </a>, <a href="https://printersupportnumber.com/"> Printer Customer Service Number </a>, <a href =" https://printersupportnumber.com/ " >

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat