Se on mahdollista käsityöstudio Artishokin kursseilla. Yritän aina ulkomaan matkoilla etsiä työväenopiston tai vastaavan, jossa pääsisin haistelemaan paikallisia käsityötuulia. Mutta monissa maissa ei ole tämmöistä joustavaa opiskelusysteemiä, joten meidän suomalaisten kannattaa olla ylpeitä ja tyytyväisiä edullisista työkkärin kursseistamme!

Vietin Murmanskissa Jäämeren rannalla pari päivää ja löysin käsityöstudio Artishokin, joka järjestää monenlaisia käsityökursseja. Niitä kutsutaan Venäjällä nimellä masterklassi.

– Opettajia on studiolla 14 ja tarpeen tulleen vierailevia opettajia tulee vaikka Pietarista, kertoo studion johtaja Victoria Timofeeva.

Sovin tapaamisen Tatjana Gombashin kanssa, joka pitää Artishokissa 4-10  illan nukkekursseja. Kurssi oli loppunut juuri edellisenä päivänä mutta Tatjana otti laukullisen valmiita nukkeja mukaan. Kurssil-ilta kestää 3-3,5 tuntia ja maksaa 1000 ruplaa eli 14 euroa. Se sisältää kaikki materiaalit.

Pienet yksityiskohdat

Tatjana työskentelee Norjan suurlähetystössä viisumivirkailijana, joten käsityöt ja nukenteko on rakas harrastus.  Kurssi järjestetään aina niin, että kaikki tekevät samanlaista nukkea. Silloin neuvominen on helpompaa.

Tatjanan nukeissa on valtavasti pieniä yksityiskohtia. Niillä on aina kunnon kengät, joko nahkaiset tai huopaiset. Jopa sukkanauhat löytyy hameen alta!

Tatjana tekee paljon nukkeja, joilla on eläimet kasvot, korpista pöllöön. Kasvot tehdään massasta, joka maalataan sen kuivuttua. Parhaimmaksi välineiksi Tatjana on todennut hammaslääkärin työvälineet. Hän myös maalaa nukeille herkkäpiirteisiä kasvoja.

 - Rakkain työ on oranssi nalle, joka on tehty isovanhempien sohvan päällä olleesta peitosta. Olen kotoisin Ukrainasta ja muistan aina istuneeni tämän peiton päällä lapsena. Kun se oli menossa roskiin, pelastin sen nukketöihini. Muistan aina heidät katsoessani tätä nukkea, Tatjana kertoo.

Muuten Tatjana ei ihmeemmin käytä kierrätystä töissään. Mekkoihin riittää pieni kangas- ja pitsipala.

Ruusuja ja huovutusta

Victioria esittelee muita mallitöitä, jotka ovat kaikki myynnissä. Mutta paikkaan ei löydä yksikään turisti! Sama vika on aidolla käsityöllä joka maassa, se ei pääse matkamuistomyymälään.

Artishokissa järjestetään huovutuskursseja, joilla tehdään upeita tossuja. Virkkauskursseilla tehdään muun muassa lapasia ja koristellaan nappeja virkkauksin.

Vitriinissä olevat ruusun ovat jännän näköisiä. Aluksi en ole niistä kovin innostunut, koska ne näyttävät niin muovisilta. Mutta kun näen materiaalin, josta ne muokataan silitysraudan avulla, näkemykseni muuttuu. Nämähän ovat todella taidokkaita! Opettaja on pietarilainen, joka tulee silloin tällöin 1385 km Murmanskiin opettamaan.

Jos matkailija osuu Murmanskiin, niin mikään ei estä menemästä kurssille!

Yhteydenotot vai laittaa vaikka sähköpostiin:
creativity_studio@mail.ru

Venäjällä on facebookia vastaava v-kontakte. Artishokista on siellä on siellä paljon kuvia. Ei haittaa, vaikka tekstiä ei ymmärtäisikään.  
http://vk.com/creativity_studio#/creativity_studio

Tatjanalta voi myös kysyä nukkekursseista tai nukenmyynnistä.
tatiyana18@hotmail.com

Myytäviä nukkeja voi katsoa täällä:

http://www.livemaster.ru/trichentos

 

Kommentit (5)

tommchris7
8/5 | 

Tämä on loistava lahja niille, jotka kaipaavat uutta ilmettä. Naiselta näyttävä valaisin, jossa on tyylikäs varjostin ja melko ainutlaatuinen muotoilu, on varmasti keskustelun aloitus https://1v1lol.app . Se on myös ihanteellinen lahja naiselle, joka rakastaa sisustaa kotiaan tai toimistoaan kauniilla asusteilla. Ja älkäämme unohtako, että se on myös hyvä ympäristölle. Valitsemalla ympäristöystävällisen lampun voit säästää energiaa ja vähentää CO2-päästöjä.

run 3
9/5 | 

Henkilöille, jotka haluavat uuden ilmeen, tämä on loistava lahja. Keskustelun käynnistin on valaisin, jossa on trendikäs varjostin ja epätavallinen muotoilu, joka muistuttaa naista. Se on myös täydellinen lahja naiselle, joka nauttii kauniiden asusteiden käytöstä kodin tai työpaikan sisustamiseen.

run 3
10/5 | 

Yksilöille, jotka etsivät muutosta, tämä on upea lahja. Keskustelun käynnistin on naista muistuttava valaisin, jolla on tyylikäs varjostin ja epätavallinen muotoilu. Se on myös upea lahja naiselle, joka nauttii kauniiden asusteiden koristamisesta kotiaan tai liikepaikkaansa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla