Piipahdin Pietarissa käsityömessuilla 23.-25.3. Nämä craftbazar-messut järjestetään yleensä kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Venäjällä olevista käsityömessuista ja -tapahtumista on melko hankala löytää tietoa netistä. Osaan vähän venäjää, mutta en niin hyvin, että tietäisin oikeita hakusanoja venäjäksi. Eikä näppiksissäni ole edes kyrillisiä kirjaimia! Mutta nyt olen saanut pään auki venäläiseen käsityömaailmaan. Kirjoitin jo viime viikon blogissani messujen antimista, mutta tässä vielä lisää.

Englannin osaajia oli aika heikosti käsityöläisissä mutta kuvassa oleva ukrainalainen Mariia Crozdova puhui niin hyvä englantia, että jäin pidemmäksikin aikaa juttelemaan huovutuksesta. Hänellä ja Jana Serkovskalla on yhteinen työpaja-myymälä Kiovassa Ukrainassa. He käyvät jonkin verran ulkomaillakin messuilla, ennen tätä Pietarin tapahtumaa Saksassa Kasselissa ja Tsekeissä Karlovy Varyssa. Kehuskelin Mariialle, että Suomessa on paljon isoja käsityömessuja, joihin voisi tulla. Mutta sitten aloinkin miettiä, että onko ne tarkoittu vain kotimaiselle käsityölle. Enpä tiedä. 

Hienoja hattuja ja muita huovutuksia voi katsoa täältä:

www.etsy.com/shop/MaryGroz

marygroz.feltamaker@gmail.com

instagram ja facebook:  marygroz.feltmaker

 

Huovutus on suosittua Venäjällä ja MaryGroz-ständillä riitti porukkaa kokeilemassa hassuja hattuja.

 

Nämä pienillä helmillä koristellut huovutetut sienet olivat minun suosikkejani.

Taidokas nukkekäsityö on erittäin suosittuja venäjällä, ja nuken tekemisessä järjestetään paljon kursseja eli masterklasseja. Tämä nukke oli esillä messupaikan taidekaupassa.

Pietarilainen Viktoria Vasileva oli värjännyt upeita kankaita luonnonväreillä. Muottina hän käyttää erilaisia puiden lehtiä. Hänen omista kankaistaan ompelemat mekot ja puserot olivat aivan ihania, täytyy ehkä palata ostoksille joskus.

- Olen tehnyt näitä viisi vuotta. Ideat lähtevät ihan itsestään, kädet vievät ajatuksiani eteenpäin, hän kuvailee.

Viktoria pitää myös kursseja halukkaille työhuoneessaan. Sellaiseen olisi tosi kiva osallistua!

On mainio idea tehdä kauniisti painetusta kankaasta taulu.

Viktorian huovuttama romanttinen laukku on täydellisen sopiva hänen herkkiin vaatteisiinsa.

Viktoria on tehnyt myös hyvin kekseliäitä ja kauniita rintakoruja.

Lankoja ja neulontaa oli Pietarin messuilla vain vähän. Moskovalainen Irina Neleja esittelee erivärisiä ontelokuteita, joita värjätään moskovalaisessa tehtaassa. Tämä on aivan uutta Venäjällä, ihmiset virkkaavat näistä pehmoleluja, säilytyskoreja ja tossuja.

 

 

Näitä myydään Moskovassa kahdessa Big City Yarn -kaupassa. Pietariinkin ollaan kuulemma avaamassa oma myymälä.

Korin pohjaksi ja kanneksi oli myynnissä erilaisia koristeellisia vaneripohjia.

Tämä koristeellinen lankateline on tehty puusta. Näitä on Moskovan myymälässä myynnissä 2000 ruplan eli 28 euron hintaan. Pääsisipä tähän kauppaan!

Lisää mahtavia lankoja ja muuta mukavaa löytyy täältä:

bigcityyarn.ru

facebook ja instagram: big city yarn

Ivan Zaitsev oli ujon oloinen nuori mies. Hän on itseoppinut nahkalaukkuja ompeli. Hän ompelee käsin kuvan laukun kolmessa päivässä.

Ivanin kanssa pöytää jakanut nahkataiteilija ei ollut paikalla. Todella hienoja nahkapalasista tehtyjä tauluja!

Messutilassa on yleensä taidenäyttelyitä. Se on aivan Pietarin keskustassa osoitteessa Bolshaja Morskaja 36. Sisäänpääsy oli edullinen, pari euroa.

Messutilassa oli esillä taidokkaita tilkkutöitä.  Niissä luki tekijän nimi, mutta se jäi minulle epäselväksi, että onko ne tehty jollain kurssilla yhdessä.

Erittäin kauniita ja taidokkaita olivat.

Helmikirjonta ja tavallinen kirjonta lienee suosittua Venäjällä, sillä näitä oli esillä paljonkin. Sekä valmiita helmikirjontoja tauluna myytävinä että helmikirjontapaketteja.

 

Googlettamalla www.craftbazar.ru pääsee paikallisen Facebookin eli V-kontakten sivuille, joilla on paljon kiinnostavia käsityökuvia.

 

 

Kommentit (1)

Marika
2/1 | 

Mukavaa kurkistella naapurin messuille. Kiitos! Kyllä se taitaa olla niin, että Suomen suurimmille käsityömessuille otetaan vain kotimaisia tekijöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla