Olen aina halunnut päästä Lofooteille Norjaan ja tänä kesänä se onnistui. Lähdimme heinäkuun puolivälissä siippani kanssa matkailuautolla kohti Pohjois-Norjaa, jossa on käsittämättömän kaunista. On vuoristopuroja, mielettömiä maisemia ja suloisia kyliä. Yövyimme upeilla paikoilla tien levikkeillä, joissa oli hyvin tilaa.

Mutta Lofooteilla vasta kaunista, jylhää ja upeaa on. Siellä loppuivat jo adjektiivit kesken, sillä autossa istuminen tuntui siltä kuin olisi ajanut luontodokumentin läpi koko päivän. Joka nurkan takaa ilmestyi aina jotain vieläkin mykistävänpää. Harmi että tämä paratiisi on 1600 km päässä Helsingistä. En ottanut edes matkakäsityötä esille, sillä maisemat viihdyttivät niin paljon.

Pienessä Henningsværin kalastajakylässä piipahdin KaviarFactoryssä, joka on nykytaiteen näyttely entisessä kaviaaritehtaassa. Rakennus on todella upealla paikalla keskellä kylää, vuonon rannalla. Meri huuhtoo rakennusta kovilla myrskyillä.  Taidemesenaatti Venke Hoff osti tyhjentyneen rakennuksen vuonna 2006 ja perusti sinne nykytaidegallerian. Gallerian sisäänpääsy oli 100 kruunua eli noin 10 euroa.

PAINTING |OR| NOT -näyttelyssä on 39 taiteilijan töitä. He ovat kotoisin ympäri maailmaa, ja kohtaavat täällä maailman äärissä Lofooteilla!

Galleria on todella upealla paikalla, ja tämä on vierailijoiden parkkipaikka. Epäkultturellit matkakaverit voi parkeerata vaikka näihin tuoleihin. Minun mieheni jäi matkailuautoon, kun minä lähdin tutkimaan taideantia...

Töitä on kahdessa kerroksessa ja tykkäsin erityisesti toisen kerroksen töistä, sillä siellä on upea valo. Pohjoisen keskiyön aurinko valaisee koko tilan. Nämä meksikolaisen Raul de Nievesin maalatut ja tuunatut kengät olivat mielestäni tosi hauskat.

 

Sama kenkä oli toiselta puolelta koristeltu ilmeisesti kiiltokuvalla. Teoksen nimi on Ramada O'Mar.

Amerikkalaisten Ryan Trecartinin ja Lizzie Fitchin yhteinen työ on nimeltään She had it made. Se on tehty muovista, maalista, puusta ja erilaisista kierrätysmateriaaleista. Vasemmalla oleva maalaus on puolalaisen Slawomir Pawszakin Untitled.

 

 

Saksalaisen Michael Sailstorferin Maze 36 & 37 on tehty musteella ja spraymaalaten pellavalle.

Vieressä pitävät vahtia norjalaisen Jørgen Nessin Maluma and Takete, posliininikoirat.

Näin vekkuleilta he näyttävät vähän lähempää!

Taiteilijanimellä Dearraindrop esiintyvä amerikkalainen taiteilija on tehnyt tämän maalauksen kuivattuun turskanpäähän.

Norjalaisen Josefine Lychen työ  Untitled (Autumn) on tehty akryylihiuksista ja pellavasta.

Aina välillä kurkistin galleriasta ulos ja ihmettelin taas sitä, miten mahtavassa paikassa galleria on.

Teokset ovat esillä ilmavassa galleriassa vapaamuotoisesti, ei minkään systeemin tai hierarkian mukaan. Katselija voi pysähtyä kunkin teoksen eteen ja kysyä itseltään, onko tämä maalaus vai jokin muu. Jos se ei ole maalaus niin mikä se sitten on? Mitä lisää tarvittaisiin, että se olisi maalaus?

 

Ruotsalaisen Nadine Byrnen Echoes kirjottu pellavalle.

Norjalaisen Ida Ekbladin Tracks (Ascent Topanga) on maalattu akryylimaaleilla pellavalle.

Lähikuvassa näkyy, että teos on täynnä tekstejä.

Pyörittyäni aikani galleriassa lähdin tutustumaan paikkaan. Henningsvær osoittautui mielenkiintoiseksi kyläksi. Siellä oli muutamia putiikkeja ja kahviloita ja sympaattinen satama.

Talojen välissä kiertely jo yksin riittää matkailuelämykseksi.

Erään kaupan ulkopuolella oli itsepalvelutiski, josta sai ostaa nättejä kuivattuja merisiilejä.

Upealla paikalla rannalla oli nuorison suosima ravintola vanhassa vaneritehtaassa. Sielläkin oli kiinnostavaa taidetta. Pihalla oli pizzauuni peräkärryssä, dj tositoimissa ja jopa näköalasauna oli. Mutta siellä ei ollut mitään peseytymismahdollisuutta!

PAINTING |OR| NOT -näyttely on esillä joulukuuhun asti KaviarFactoryssa.

Henningsværveien 13, PB 2

Henningsvær

kaviarfactory.com

Kommentit (8)

Charles Dummer
12/8 | 

Etsitkö hienoa tapaa katsella elokuvia ja TV-ohjelmia ilmaiseksi? Älä etsi kauempaa kuin Cinema HD -sovellus. Tämä sovellus tarjoaa käyttäjille pääsyn valtavaan kirjastoon elokuvia ja TV-ohjelmia, kaikki ilmaiseksi. Sinun ei enää tarvitse maksaa kalliista kuukausitilauksista – Cinema HD -sovelluksella voit katsoa kaikki haluamasi elokuvat ja TV-ohjelmat milloin tahansa ilman senttiäkään.

Cinema HD -sovellus on täydellinen kaiken ikäisille elokuvien ja TV:n ystäville. Etsitpä sitten uusimpia menestyshittejä tai klassisia televisio-ohjelmia, me tarjoamme sinulle kaiken. Ja koska päivitämme kirjastoamme säännöllisesti uusilla julkaisuilla, sinulla on aina jotain uutta katsottavaa.

Joten, mitä sinä odotat? Lataa Cinema HD -sovellus tänään ja ala katsomaan suosikkielokuviasi ja TV-ohjelmiasi ilmaiseksi: https://cinemahdv2.net/

Vierailija
14/8 | 

Vierailin hiljattain Norjan kaviaaritehtaalla, joka sijaitsee kauniissa maisemissa. Tehdas tuottaa kaviaaria useille eri ravintoloihin ja on suosittu matkailukohde. Tehtaalla asuu useita kauniita eläimiä, mukaan lukien pandoja. Pandat ovat erittäin uteliaita ja leikkisä, ja he https://heardlegame.co/ rakastavat leikkiä muiden eläinten kanssa. Tehtaalla on myös useita taideteoksia, kuten suuri maalaus pandoista silmät kiinni, ja veistossarja pandoista, jotka heiluvat häntäänsä.

Jane
16/8 | 

Norjassa on myös upeita maisemia, joita voi ihailla ja joita monet taiteilijat ovat käyttäneet inspiraation lähteenä. Esimerkiksi Norjan vuonot, vuoret ja jäätiköt ovat inspiroineet monia maisemataiteilijoita.

Jos olet kiinnostunut yhdistämään nykytaiteen ja Norjan upeat maisemat, voit harkita esimerkiksi vierailua johonkin Norjan kaupunkiin tai kylään, jossa on gallerioita tai taidekeskuksia. Voit myös tarkistaa Norjan matkailusivustoja tai kysyä paikallisilta asukkailta suosituksia.

https://fridaynightfunkin.lol/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla