Kirjoitukset avainsanalla Skyr-kansi

Askartelu- ja kierrätyshenkiset ihmiset keksivät uskomattomia tapoja hyödyntää monenlaista roskaa, purkkia ja niiden kansia esimerkiksi. Facebookissa on paljon erilaisia käsityöryhmiä ja yksi hauskimmista minun seuraamistani on materiaalitori kierrättäjille Uusimaa. Siellä ihmiset tarjoavat ilmaiseksi askarteluun sopivaa tavaraa – tai ehdottavat jotain vaihtaria. Erittäin haluttuja tuntuvat olevan Skyr-purkkien kannet. Niitä kysellään kovasti. Joku leikkaa niistä kuvioita luovaan jatkokäyttöön. Joku tekee lampunvarjostimen, kuten tässä kuvassa. Kuva on napattu tuunausta ja tekeleitä -blogista.

Muutama vuosi sitten sain kävin ostamassa vaihdevuosihormonit. Heti kun näin pakkauksen, alkoi raksuttaa. Onpa turhan hieno paketti pillereille, miksi ei voisi olla normaalissa läpipainopakkauksessa. Mutta aloin säästellä niitä ja pyysin toisiltakin hormoninkäyttäjiltä. Huomasin, että niitäkin on eri värisiä.

Eräällä kesäisellä kierrätyskäsityökurssilla Kankaanpään opistossa innostuin tekemään pilleripurkeista. Isoja rintarosseja. Kun ei muoviseen purkkiin ihan helpolla saanut reikää kiinnitystä varten, virkkasin siihen verkon. Siitä lähti ajatus liitämään: nainen verkossa hormoniensa kanssa, sitähän elämä on!

Kiinnitin pillerirasian vanhan cd-levyn päälle ommeltuun pohjaan. Tein ajatuksella vaaleanpunasävyisen nainen verkossa -rintarossin ja annoin sen lahjaksi ystävälleni, joka on gynekologi.

Vielä mietin, mitä näistä saisi. Toki aina jos jotain on paljon, se yksistään on pysäyttävän näköinen vaikka tauluna. Kysyin Facebookin käsitöiden ystävien vinkkipankki -ryhmässä, että mitä muut tekisivät näistä pilleripurkeista. Monen näkivät sen heti kaulassa roikkuvana leikkimitalina. Toki rintaneulan tai -napin pohjana se on myös hyvä. Monet tuntuivat olevan todella kiinnostuneita pilleripurkeistani - ehkä lahjoitan ne jossain vaiheessa materiaalitori-ryhmässä.

Kaikkien korkkikierrätysten äiti on keksitty jo 1970-luvulla, nimittäin kruunukorkeista tehty pannunalunen. Silloin ne maalattiin, nykyisin virkataan korkkien päälle. Samaa ideaa, mutta vauvanruokatölkkien kansilla, toteuttaa helsinkiläinen Jaana Karvonen. Hän on virkannut tämän söpön maton, joka sopisi vaikkapa kynnysmatoksi tai vessaan.

Turhasta jätteestä on helppo tehdä hyve, haluttu asia. Tämän huomasi ystäväni Saija Flinkkilä ollessaan kuukauden Turkissa. Koko ajan piti ostaa vettä ja niistä jää paljon muovikorkkeja. Hän alkoi visioida niistä kaulakoruja ja tai kasseja, niin että ne päällystetään virkaten. Tässä on muutama netistä napattu idea. Muovikorkkeja tulee nykyisin paljon mehu- ja maitotölkeistäkin. Yhdessä keskusteluryhmässä sain vinkin, että ne ovat hyviä ja kevyitä kukkien salaojitukseen. Yleensä mullan alle laitetaan painavia kaakelipalasia, mutta muovi on kevyempää.

Ei muuta kuin keksimään kivoja uusia kohteita!

 

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat