Kirjoitukset avainsanalla kodin väriläiskät

Toisilta voi saada kivoja ideoita kodinsisustamiseen ja piristämiseen. Usein pienikin juttu innostaa. 

Kouvolalainen Netta Shemeikka-Rakkolainen ompeli olohuoneen sohvalle värikkäitä tyynyjä. Miten helppo ja edullinen tapa piristää arkea. Koirakin tykkää.

 

Porvoolaisen Laura Koivunevan keltaisessa tiilitalossa on fuksian ja petroolin väriset ovet. Miten ihanaa, miksi oven pitäisi aina olla ruskea?

 - Sain Englannin matkalla idean värikkäisiin oviin. Otin RAL-värikartasta sävyn ja ovet teetettiin vuonna 2011. Oli hauska pari vuotta myöhemmin löytää sopivan värisiä lyhtyjä ovien eteen.

Lauran kodissa on ihana väriläiskä, ystävän, Heli Tiitisen verhoilema tuoli. Ihanan pirteä!

 

Lieksalaisen Milka Vitrin kodinssa on uusi pieni väriläiskä, kukallinen jakkara. 

- Jakkara on Ikeasta, mutta  vein sen työpaikalleni Kirsikotiin maalattavaksi. Kirsikoti on kehitysvammaisten taiteilijoiden yhteisökoti.  Ensin on pohjamaali, sen päällä kuviot akryylimaalilla ja päällä on lakka.

 

Jyväskyläläisen Minna Raudaskosken ekaluokkalainen Erika-tytär maalasi itselleen sängyn. Voi tätä tytön onnea, kun vihdoin, vihdoin toive pinkistä toteutui! Erika tykkää kovasti huoneestaan, koska sieltä löytyy kaikki mikä on hänelle tärkeää, eli värit ja vähän blingblingiä. Myös kaverit leikkivät siellä mielellään

- Minä tilasin ilmeisesti tämän hetken trendikkäintä tapettia Artjärven antiikista ja sain jo osan seinälle. Pienestä syntyy suuri ilo.

Minna laittaa ihania kuvia kodistaan instagramiin. Katso @yellowpathway.

 

 

Sirkku Salo kertoo, että tuuli riepotteli jatkuvasti portaille liukuesteeksi laitettua vanhaa mattoa. Vaan  eipä riepottele enää, kun kivimaalaukset pääsivät hyötykäytöön.

- Tontiltamme Kiskossa löytyi särmikkäitä luonnon kiviä, vanhoja kiuaskiviä ja rikkinäisiä tiiliskiviä. Innostuin maalaamaan niistä niistä talokiviä kukkapenkin reunukseksi, Sirkku nauraa.

Kiviä ei ole liimattu, vaan ne on maalattu putsauksen jälkeen sellaisina kuin ne löytyivät. Joihinkin Sirkku on tehnyt savupiiput puukitistä. Talokiven pohjan täytyy olla melko tasainen, jotta se pysyy napakasti pystyssä.

Raahelainen Sari Savela antoi jääkaapille uutta ilmettä dc fix -sisustusmuovilla. Todella helppo tapa saada jääkaappi sisustukseen sopivaksi.

Savonlinnalainen Toni Veijalainen pisti paremmaksi ja laittoin autoonsa sisustustarraa.

- Se kestää hyvin auton takaluukussa, hän sanoo.

 

Akaalainen Mira Laurila tuunasi sisustustarralla pesukoneen hauskaksi.

- 13-vuotias tytär ihmetteli, että miksi meidän pesukoneessa on nännejä.

 

 

Turkulainen Tiina Valve on tekemässä näin ihanaa peittoa kaverin tulevalle vauvalle.

Kaunis torkkupeitto on kiva sisustuselementti olohuoneen sohvalla tai vaikka lasitetulla parvekkeella. Nämä suloiset nallepalat on virkattu 7 veljestä -langasta.

Haapajärveläisen Heini Perälän värikäs olohuoneen ja keittiön yhdistelmä näyttää todella viihtyisältä luonnonvalossa. Huomioikaa pinkki keinutuoli ja eriväriset värikkäät ruokapöydän tuolit. Maalisudilla saa helposti aikaan sisustukseen ihan uutta tunnelmaa.

Sivustavedettävällä puusohvalla on Heinin ompelemia maatuskatyynyjä. Heini ompelee ja myy niitä ja muitakin hauskoja käsitöitä verkkokaupassa Handmade by Heini, www.handmadebyheini.fi.

 

 

Varpaisjärvellä asuvan Marjut Kauppisen pienessä olohuoneessa on yllättäviä elementtejä: täytetty hirvenpää ja käkikello sulassa sovussa vierekkäin. Isäntä harrastaa metsästystä, ja näitä päitä on lisää piharakennuksen tuvassa.

 

 

Kurikkalainen Eija Pöyry oli vuosi unelmoinut omasta verannasta.  Hän sai sen pari vuotta sitten ja materiaalina  käytettiin vanhoja ikkunoita, joita maalaistalon navetta oli täynnä. Eija ottaa miellään päiväunet verannalla ja tekee siellä käsitöitä. Kultainen peura löytyi kurikkalaiselta kirppitorilta.

 

Vantaalainen Pirkko Kyngäs astuu ihanaan koivumetsään tullessaan hakunilalaisen kerrostalon rappuun.

- Nämä maalattiin jo vuonna 1986 ja sen jälkeen ei ole rappuja tuhrittu. Toisessa rapussa on koivumetsä ja kellarissa merenneitoja, hän kertoo.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat